Geremi, Newcastle United'a doğru

Chelsea'nin Kamerunlu yıldızı Geremi, Sam Allardyce'nin takımına katılarak St. James Park'a yerleşmeye hazırlanıyor.

Real Madrid ve Gençlerbirliği'nin eski futbolcusu Geremi, Chelsea'de geçirdiği 4 yılın ardından 2006 – 07 sezonunun bitişiyle serbest kaldı. 28 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon sadece 5 kez ilk onbirde sahaya çıkmıştı.

Chelsea'de kalması durumunda orta sahada oynaması çok zor görünen oyuncu, takımın sadece yedek sağ beki olma pozisyonuna sahip olacaktı. Bu doğrultuda, Newcastle United'ın yaptığı teklif, iki tarafın da karşılıklı olarak istediği bir transfer ortamı yarattı.

Reklam
Reklam

Kamerunlu futbolcu, Londra ekibindeki kariyerinin ilk yıllarında kiralık olarak Middlesbrough forması giymişti. Boro, mücadeleci oyuncunun performansından oldukça memnun kaldığı ve onun gibi bir isme ihtiyacı olduğu için Geremi'yi kadrosuna dahil etmek istiyordu. Ancak, Geremi'nin tercihi Newcastle'dan yana olacağa benziyor.

Bu transfer savaşını da Newcastle kazanırsa, siyah – beyazlılar, Middlesbrough'ya karşı ikinci transfer zaferini elde etmiş olacak. Takip edenler bilecektir, ikitakım arasında daha önce de Mark Viduka konusunda bir rekabet oluşmuş, Newcastle, Boro'nun golcüsünü St. James Park'a transfer etmişti.