Gerets: ''İlk defa kötü oynadık''

İSTANBUL - Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Denizlispor maçında iyi bir oyun ortaya koyamadıklarını ifade ederek, "Bunu ilk olarak kabul ediyoruz" dedi.

Gerets, 1-1 berabere kaldıkları Denizlipor maçından sonra düzenlediği basın toplantısında, kötü oyunun anazilini yarın ve sonraki günlerde futbolcularla yapacaklarını belirterek, "Bugün kötü oyunumuz ve topu hakimiyetimize alamamamızdan dolayı rakibi güçlendirdik, böylece ilk defa kendi stadımızda puan kaybettik" diye konuştu.

Gerets, son iki hafta hakiki futbol oynamayı bıraktıklarını ve sadece uzun toplarla futbol oynamayı düşündüklerini söyledi. Bu nedenle Hakan Şükür, Necati ve Ümit'ten oluşan üçlüyü bozduklarını anlatan Gerets, gerçek bir oyun kurucu olan Iliç'i sahaya sürdürdüklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

Gerets, şöyle devam etti: "Takımdaki futbolcuları kişisel olarak eleştirmeyeceğim. Böyle bir eleştiriye burada girmeye gerek yok, Hasan Şaş'ın dışında zaten tüm oyuncularım alıştığımız performanslarını bugün gösteremedi. İlk yarıdaki pozisyonlar gol olsaydı da kötü oynadığımıza ilişkin düşüncem değişmeyecekti. Oyuncularım ikinci yarıya başlamadan konuştuğumuz konuları yerine getiremedi ve bu nedenle memnun kalmadım. Sezon başında kombinasyon futbolunu burada çok iyi uyguluyorduk, oyunu kanatlara yaymak ve çapraz paslarla etkili oluyorduk. Bunları bu aralar çok iyi yapamıyoruz, orta şansı bulmamıza rağmen ortaları iyi değerlendiremiyoruz, bunlar bizi zorluyor."

GÜRSOY: "ÜZGÜNÜZ, AMA GOL ATAMAZSAN ATARLAR"
İSTANBUL - Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ergun Gürsoy, 1-1 sona eren Denizlispor maçı sonrası büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Gürsoy, maç sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şartlar ne olursa olsun kazanmak zorunda olduklarını belirterek, "Üzgünüz, ama gol atamayana atarlar. Hakem ne kadar kötü olursa olsun gol atmalısınız. Bu kadar az seyircinin önünde hakem de kendini kaybetti. Faullere dikkat etmedi ve oyun kontrolünden çıktı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ergun Gürsoy, açıklamaları sonrası Ali Sami Yen Stadı'ndan Sportif AŞ binasına yürüyerek giderken yine taraftar tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Bir taraftarın, "Bunadın artık" sözlerine oldukça sinirlenen Gürsoy'u, bir anda bu taraftarın üzerine yürümek istemesine karşın yanındaki korumalar sakinleştirerek, kulüp binasına götürdüler.

Diğer yandan yönetim kurulu üyesi Fatih Gökşen de maçın hakemi Selçuk Dereli'ye tepki göstererek, "Düzgün giden bir maçı çığrından çıkardı. İyi bir yönetim sergileyemedi" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ise maçın hemen bitiminde bir açıklama yapmadan, stattan hızlı bir şekilde ayrıldı ve kulüp binasına geçti.