Gerets: "Transferde sürprizler olabilir"

İSTANBUL - Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, kendileri için henüz transferin kapanmadığını belirterek, "Yakında sürpriz olaylar gelişebilir. Yönetim, benim kimleri düşündüğümü çok iyi biliyor" dedi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, basın toplantısı düzenleyen Belçikalı teknik adam, Mondragon'un Galatasaray'da kaldığı haberini aldığını, bundan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Gerets şöyle konuştu:

"Bugüne kadar çok takım çalıştırdım. Bu kadar arzulu, istekli hazırlık dönemine giren bir kadroya rastlamadım. Mevcut kadromdan çok memnunum. Bu kadroyla, yüzde 100 şampiyon olacağımız sözünü veremem. Elimde sihirli değnek yok. Kadrodan memnunum, ama kalite ne kadar yükselirse, şampiyonluk şansımız da o derece yükselecektir."

Reklam
Reklam

Eric Gerets, kadrodaki oyuncuları değerlendirirken, ön liberoda Volkan, Cihan ve Saidou gibi çok sayıda futbolcu bulunduğunu vurguladı, ancak Conceiçao'nun gitmesine de üzüldüğünü söyledi.

Kanatlardaki oyuncuların insani yapısı ve karakterleri açısından pozitif düşünceler taşıdığını vurgulayan Belçikalı teknik adam, Sabri gibi, neredeyse iki maç çıkarabilecek kapasiteye sahip çok az oyuncu gördüğünü de ifade etti.

Gerets, hücumda ise çok klas elemanlara sahip olduklarını bildirdi. Gerets, Altan'ın çok kaliteli olduğunu, ancak biraz zamana ihtiyacı bulunduğunu, sabırlı olmaları lehinde iyi işler başaracağına inandığını belirtti.

Gerets, "Benim sistem düşüncem, bir an önce topu kazanmak, mümkünse bunu rakibin sahasında yapmak. Topu kazandıktan sonra da bir an önce forvetlerle buluşturmak" dedi.

Gerets, sarı-kırmızılı kulüpte ilk hedefinin, Birinci Süper Lig şampiyonluğu olduğunu söyledi.