Gerets'e büyük onur

Bu sezon Memorial Hastanesi sponsorluğunda düzenlenen 11 Altın Adam Yarışması'nın 2005-2006 Sezonu'nun ilk jüri toplantısı Kalyon Oteli'nde yapıldı.

Spor otoriteleri, spor yazarları ve medyanın spor servisi yöneticilerinden oluşan jüri, ligin 1, 2, 3 ve 4. haftalarının oynandığı Ağustos ayını değerlendirdi. Ayrıca ayın yöneticisi, teknik direktörü ve hakemi seçimleri de yapıldı. Ağustos ayında başarılı oyunlarıyla gazete panoramalarında yer alan defans oyuncuları arasında yapılan değerlendirmede, Sivasspor'un başarılı kaptanı Hakkı Hocaoğlu 140 puanla ve açık farkla ayın altın adamı seçildi. Konyaspor'dan Ahmed El Saka 97 puanla gümüş Adam olurken, Beşiktaş'dan Gökhan Zan ise 96 puanla bronz adam oldu.

Reklam
Reklam

Başarılı yöneticiler, teknik direktörler ve hakemler arasında yapılan oylama sonucunda ise Futbol Federasyonu'da tutarlı ve kararlı işler yapması nedeniyle TFF Başkan Vekili Hasan Doğan 170 puanla ayın yöneticisi olurken, Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets 181 oy alarak, 148 oy alan Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim'i geride bırakarak ayın teknik direktörü, tecrübeli hakem Serdar Tatlı ise 198 puanla ayın hakemi oldu.

Yarışmada, mevkilerinde başarılı futbolcular arasından her ay bir Altın Adam seçilecek ve yarışmanın sponsoru Memorial Hastanesi tarafından ödüllendirilecek. Sezon boyunca Altın, Gümüş ve Bronz Adam seçilen futbolcular, sezon sonunda seçilecek Yılın 11 Altın Adamı'na aday olacaklar. Ayrıca her ay ayın yöneticisi, teknik direktörü ve hakemi seçimi de yapılacak ve yıl sonunda yapılacak oylama sonucu yılın yöneticisi, yılın teknik direktörü ve yılın hakemi belirlenecek.

Memorial Hastanesi 11 Altın Adam Yarışması'na onur konuğu olarak katılan MHK Başkanı Ufuk Özerten, Milli Takımlar eski sorumlusu Ayhan Bermek, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ve Sivasspor Menajeri Bülent Uygun toplantı sonunda düzenlenen panelde, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Reklam
Reklam