Gergin geçen görüşmenin detayları

Erdoğan'ın sanatçılar ve Taksim Dayanışma Platformu ile yaptığı görüşme son derece sert ve gergin geçti.

Heyet üyelerinin bazılarını "Bana yalancı mı diyorsunuz" diye azarladı, bazı sanatçılara söz vermedi. Erdoğan, görüşmenin sonunda kimseyle tokalaşmadan odayı terk etti.

[

****](https://www.mynet.com/erdogan-toplantiyi-terk-etmis-110100702828)

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/gezi-parki-odakli-gelismeler--gezi-parki-19.-gune-boyle-uyandi/11993/1694806/)

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Gezi Parkı eylemleri konusunda önceki gece Taksim Dayanışma Platformu ve bir grup sanatçıyla yaptığı görüşmenin son derece “gergin” geçtiği ve Erdoğan’ın, konukların elini bile sıkmadan salonu terk ettiği ortaya çıktı.Cumhuriyet Gazetesinin haberine göre, görüşmeye giren Taksim Dayanışma Platformu üyelerinden Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, görüşmenin “olağanüstü” koşullar altında gerçekleştiğini ve Erdoğan’ın “Çoğunluğumla her şeyi yaparım” anlayışıyla hareket ettiğini belirterek, ancak Gezi Parkı’nın park olarak devam edeceği ve yargı sürecinin bekleneceği konularındaki değerlendirmelerinin ise kazanım olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

'Nasıl yalancı dersiniz?’

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in de hazır bulunduğu görüşmede, heyete, polise taş atan eylemci görüntülerini içeren video gösterilirken, polisin sert müdahalesi konusunda herhangi bir görüntüye yer verilmediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Erdoğan’ın eylemcileri eleştirirken “camide bira içildiği” iddiasını yeniden gündeme getirmesi üzerine, heyette yer alan bazı sanatçılar, bu bilginin yalanlandığını, iddianın şaibeli olduğunu ifade etti. Erdoğan’ın ise bunu söyleyen isimlere “Bana nasıl yalancı dersiniz?” diye çıkışması üzerine havanın gerildiği öğrenildi.

Eylemlerin dış odaklar tarafından planlandığını anlatan Erdoğan, polisin çektiği görüntülerde yer alan eylemcilerin de kimliklerinin bilindiğini aktardı. Görüşmede Erdoğan’ın değerlendirmede bulunan bazı sanatçıların sözünü kestiği veya hiç söz vermediği, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’e de sözünü kestiği için tepki gösterdiği belirtildi. Görüşmede bazı sanatçılar, gerginliğin düşürülmesi için Erdoğan’a hafta sonu yapılacak mitingi iptal etmesini önerdi.

Reklam
Reklam

Buna da tepki gösteren Erdoğan, mitinglerin yapılacağını “kesin bir dille” ifade edince, bazı sanatçılar “en azından Gezi Parkı ile ilgili ortamı gerecek açıklama yapmaması” talebinde bulundu. Ancak Erdoğan’ın bu konuda da herhangi bir söz vermediği belirtildi.

‘Tokalaşamadan ayrıldık’

Görüşmeye ilişkin izlenimlerini aktaran Eyüp Muhcu, gerek sanatçıların gerekse platform üyelerinin, taşıdıkları sorumluluğun bilinciyle, ülkenin demokratik geleceğine katkı sağlamak için özverili bir çaba yürüttüklerini ve “olağanüstü” zor koşullarda gerçekleşen görüşmeye karşın, Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı’nın park olarak kalmaya devam edeceği, yargı sürecinin bekleneceği, proje onaylansa dahi ayrıca yeniden değerlendirme yapılabileceği noktasında olumlu bir tavır sergilediğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın 4 saatlik görüşme boyunca “tek adam” anlayışı ve “çoğunlukla her şeyi yapmaya hakkım var” anlayışı ve tavrı sergilediğini belirten Muhcu, Erdoğan’ın tavrı nedeniyle ortamın zaman zaman çok gerginleştiğini belirterek, “Başbakan sanatçıların sözlerini kesti, bazısına söz vermedi. O nedenle medeni bir şekilde tokalaşamadan ayrıldık, kendisi odayı terk etti” bilgisini verdi.

Reklam
Reklam

Taksim Gezi Parkı Olayları |

Anahtar Kelimeler: