'Geri Dönsün, Yaşam Sürsün' Projesiyle 39 Bin 503 Ağaç Kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 2012 yılında yapılan çevresel faaliyetlerde, 7 milyon kilowattsaat elektrik, 39 bin 503...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 2012 yılında yapılan çevresel faaliyetlerde, 7 milyon kilowattsaat elektrik, 39 bin 503 ağaç ve 71 milyon metreküp su israf edilmekten kurtarıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2012 yılında örnek gösterilen Fethiye Belediyesi, 'Geri dönsün, yaşam sürsün' projesine hız kesmeden devam etti. Ambalaj atığı, bitkisel atık yağ, atık pil ve ömrünü tamamlamış lastiklerin geri dönüşüme kazandırılması konusunda yatırım yapan belediye uzun vadede oluşacak çevre kirliliklerinin önüne geçti. Bu kapsamda belediye ekipleri geçtiğimiz yıl 3 bin 445 ton ambalaj atık toplayarak bunların geri kazanılmasını sağladı. Yapılan bu kazanımla birlikte 39 bin 503 ağacın kesilmesi önlenirken, bunun 28 adet stadyum büyüklüğüne denk geldiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Fethiye Belediyesi ekipleri ayrıca 524 ton pet ve plastik atığın geri kazandırılması ile
Ölüdeniz ve Göcek beldelerindeki kişi sayısı kadar nüfusun bir yıl boyunca tüketeceği elektrik enerjisi miktarı tasarruf edildi. Ayrıca 413 ton cam atığın geri kazandırılması ile 41 bin 300 litre petrol, 184 ton metal atığın geri kazandırılması ile de 239 bin 408 kilogram ham madde tasarrufu sağlandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, 2012 yılında 71 bin 360 litre bitkisel atık yağın toplandığını duyurdu. 2011 yılında toplanan miktar ile kıyaslandığında 2012 yılında yüzde 84,25 oranında artış sağlandığını ifade eden Kabak, toplanan atık yağlarla 71 milyon 077 metreküp temiz suyun kirlenmekten kurtarıldığını açıkladı. Ömrünü tamamlamış lastiklerin toplanmasıyla ilgili olarak da değerlendirmeler de bulunan Selver Kabak, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan lisanslı firmalara, belediyemiz sınırları içerisinde toplanan 92,52 ton atık lastik gönderilmiştir. 59 bin 860,44 kilogram karbondioksit salınımının önüne geçilmiş ve atık lastikler bu oranda yurdumuz sanayisine kazandırılmıştır." dedi.

Reklam
Reklam

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri aynı zamanda bu yıl içerisinde birçok işletmede gürültü denetimlerinde bulundu. 52 işletmeye ani denetimler gerçekleştiren belediye ekipleri, yıl içerisindeki şikayetleri de değerlendirerek uygulamalar gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: