Geriatrik Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İlhan: "Hemotoloji Hastalarına Tanı Konulması Ve Tedavisüreciyle Ilgili Bir Paket Çalışması Yapıyoruz"

Geriatrik Hematoloji Derneği Başkanı, Ankara Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman İlhan hemotoloji hastalarına tanı konulması ve

Geriatrik Hematoloji Derneği Başkanı, Ankara Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman İlhan hemotoloji hastalarına tanı konulması ve tedavi süreciyle ilgili bir paket çalışması yaptıklarını söyledi.

İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pamukkale Üniversitesi işbirliğinde Pamukkale Üniversitesi'nde Türkiye'de gelenekleşen Kronik Myeloid Lösemi Eğitm Toplantısı'nı yaptıklarını ifade etti.

Bundan önceki toplantıları Hatay, Ürgüp, Malatya, Adana ve Mersi'nde gerçekleştirdiklerini belirten İlhan, "Toplantılardaki amaç 30'dan fazla bilim insanıyla bilimsel gelişmeleri değerlendirmek. Türkiye artık dünyadaki sağlık turizminde önemli bir rol alıyor. Bizde hemotoloji dünyasında bunun önünü açmak istiyoruz. Toplantılarda kan kanserini enine boyuna tartışıyoruz. Tedavileri nasıl yapılması konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Önümüzdeki süreçte Türkiye'deki yaşlı nüfusun artacağını dile getiren İlhan, "2023 yılında Türkiye 90 milyon nüfusuyla İtalya gibi en çok yaşlanan nüfuslu ülkeler arasında yer alacak. Sosyal sorumluluk projesi içerisinde buna hazırlık yapılması lazım. Onun için hemotoloji dünyasındaki bilim adamlarımızla buna hazırlık yapmak için toplantılarımızı sürdürüyoruz. Olay gerçekleştikten sonra çözüm üretmek yerine olay gerçekleşmeden önlemini almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

-"Erzurum'da yapılan tedavi Londra'da Paris'te yapılan tedaviden daha ucuz"-

Toplantılarda Hemotoloji'de tedavi gören hastalara özel uygulanması için paket program içeriği hazırladıklarını kaydeden İlhan, şunları söyledi:

"Hemotoloji hastalarına tanı konulması ve tedavi süreciyle ilgili bir paket çalışması yapıyoruz. Biz bunu kemik iliği naklinde uyguladık. Sağlık Bakanlığı ve SGK işbirliğinde paket adını verdiğimiz bu programı uyguluyoruz. Bu da başarıyı artırıyor. Hemetoloji hastaları için bir paket çalışması yapıyoruz. Bunun dünyaya örnek olacağını düşünüyoruz. Yapılan çalışmanın sonuçlarını yetkili mercilere ulaştırarak hayata geçirilmesini sağlayacağız."

Reklam
Reklam

Türkiye'de hemotoloji alanında araştırma yapan bilim insanlarının uluslararası düzeye geldiğini ifade eden İlhan, "Türkiye'nin hematoloji alanında çalışma yapan bilim insanları artık tedavi konusunda ne gerekiyorsa onu yapıyor. Hematoloji hastaları için Erzurum'da yapılan tedavi Londra'da Paris'te yapılan tedaviden daha ucuz ve daha iyi" dedi.

Muhabir: Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz