Gerileyen Komşuluk İlişkileri Ekonomiyi De Olumsuz Etkiledi

Aydın-Muğla illeri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, her...

Aydın-Muğla illeri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, her geçen gün gerileyen komşuluk ilişkilerinin ekonomiyi de olumsuz etkilediğini belirtti. Sorumluluk bölgesinde yer alan Aydın ve Muğla illerinde komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesine büyük ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Saraç, “Bir zamanlar komşu komşunun külüne muhtaçtı. Şimdi külü geçtik komşu komşunun selamına muhtaç hale geldi. Bugün yaşanan pek çok hırsızlık olayının nedenlerinden biri de körelen komşuluk ilişkilerinden kaynaklanıyor. Komşuluk ilişkilerinin zayıflaması nedeniyle ‘Ödünç’ kelimesi bile unutulmak üzere” diyerek toplumda komşuluk ilişkilerine önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Bugün yan komşusunu tanımayan bir çok esnafın hatta aynı apartmanda oturup da birbirlerini tanımayan komşuların bulunduğunu belirten Aydın-Muğla illeri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, “Bizi biz yapan değerlerin giderek yitirilmesi insani duyguların yanında ekonomimizin de zayıflamasına neden oluyor” dedi. Bir çok kişinin eski günleri özlemle yad etmesine rağmen eskimemesi gereken geleneklerimizin sürdürülmediğini belirten Başkan Saraç, “Birik olarak tüm esnafımızın güne birbirlerine ‘Hayırlı işler’ dilekleri ile başlamasını arzu ediyoruz. Millet olarak bizi biz yapan değerlerin başında gelenek ve göreneklerimiz vardır. Ancak genç kuşaklarda ve her geçen artan nüfusla birlikte komşuluk ilişkilerimiz her geçen gün zayıflamaya başladı. Eskiden bir köyde iki traktör ile bütün tarım alanları işlenir idi. Şimdi aynı sülale hatta kardeşler bile birbirlerinden ödünç traktör alamaz hale geldi. Körelen bu ilişkiler ekonomimizi de olumsuz etkilemeye başladı” dedi.

Reklam
Reklam

“HIRSIZLIKLARIN BİRÇOĞU KOMŞULUK İLİŞKİLEİRNİN ZAYIFLAMASINDAN KAYNAKLANIYOR”

Şu anda aynı handa ya da aynı sokakta iş yapan esnafın birbirini tanımadığı gibi aynı apartmanda ya da aynı sokakta oturan komşuların da birbirlerini tanımadığını belirten Aydın-Muğla illeri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, “Bakıyorsun eve veya iş yerine hırsız girmiş. Oysa herkes hırsızı görüyor. Ama komşular ev sahibini tanımadığı için ev sahibi ile hırsızı bile ayırt edemiyor. Bu acı tablonun sona ermesi için komşuluk ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: