Geriye Türk bayrağına sarılı fotoğrafları kaldı

Erzincan'ın Kemah ilçesinde askeri konvoya düzenlenen hain saldırıda 8 silah arkadaşıyla şehit olan Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı'nın Ankara'daki baba ocağına ateş düştü.

Şehit Yarbay Şamdancı'nın Ankara'nın Kalecik ilçesinde yaşayan babası Nezir Şamdancı (68) ve annesi Ümmühan Şamdancı (64), evlatlarının acı haberi ile yasa boğuldular. Tek oğlu bölücü hainler tarafından şehit edilen gözü yaşlı anne Ümmühan Şamdancı, "Oğlumla en son geçen ay görüşmüştük. Ailesiyle birlikte görev yaptığı Kars'tan ziyaretimize gelmişti. İçim yanıyor. Çok büyük acı yaşıyorum. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın" diye konuştu. Şehit babası Nezir Şamdancı ise, oğlunun ölüm haberinin ardından fenalık geçirdi.

Reklam
Reklam

Şehit Kurmay Yarbay Mithad Şamdancı'nın acı haberi üzerine yakınları baba ocağına akın etti. Şehit Yarbay'ın Kalecik'te yaşayan baba evinin penceresine Türk bayrağı asıldı. Kalecik Belediye Başkanı Orhan Benli ve Kalecik Şehit Aileleri Derneği Başkanı Nihat Kaldır da, acı haberi alır almaz cenaze evine gelerek şehit ailesine başsağlığı diledi.
Şehit Yarbay Şamdancı'nın Kars'ın Sarıkamış ilçesinde görev yaptığı ve 2 yaşında bir kız çocuğunun olduğu öğrenildi.

Erzincan'ın Kemah ilçesinde meydana gelen mayınlı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabataş'ın Malatya'daki baba evine ateş düştü.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabataş'ın şehit olduğuna ilişkin bildirimi 2. Ordu Komutanlığı'na ait görevliler Malatya'daki evine verdi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabataş'ın akrabası Hakkı Bayındır, askeri birlikten kendilerini arayarak, adres sorduklarını ve saat 15.30'da şehit haberini aldıklarını söyledi. Bekar ve 2 yıllık asker olan şehit Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabataş'ın en son 4 kardeşinden en küçüğü olan Gamze ile görüştüğü ve Seviye Belirleme Sınavı sonucunu sorduğu, Gamze'nin SBS'den 415 puan aldığını öğrenen şehit Uzman Çavuş Kabataş'ın kardeşine, daha çok çalışırsa daha iyi puan alabileceğini söylediği belirtildi. Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabataş'ın babası Hüseyin Kabataş metanetini korurken, kardeşi Mesut ise gözyaşlarına boğuldu.

Reklam
Reklam

Erzincan'da meydana gelen patlamada şehit olan İzmirli er Adem Bilaloğlu'nun evine ateş düştü. Acı haber aileye doktor kontrolünde verilirken, mahalleli evin önünde toplanarak teröre tepki gösterdi.

İzmir'in Bornova ilçesi Çamdibi semtinde oturan Bilaloğlu ailesinin tek oğlu olan Adem Bilaloğlu, Erzincan'da vatani görevini yaptığı sırada mayın patlaması sonucu bugün şehit oldu. Şehit haberi mahalleliyi ve aileyi büyük bir üzüntüye boğdu.

Acı haber aileye doktor kontrolünde verilirken, şehidin babası ve amcaları büyük acı yaşadı. Eve Türk bayrağı asıldı. Türk bayrağının asıldığı sırada sokağa toplanan mahalle sakinleri alkışlarla teröre tepki gösterdi.

Şehit Adem Bilaloğlu'nun 22 Mayıs'ta tecilini bozdurarak arkadaşları ile birlikte vatani görevine gittiğini söyleyen amca Ercan Bilaloğlu, "En son miraç kandilinde görüştük. İçinde sıkıntı olduğunu söylemişti. Askere ben uğurladım son olarak havalimanına kadar götürmüştük. Acımız çok büyük. Allah kimseye böyle acı vermesin" dedi.

Öte yandan, şehidin askere uğurlanırken çekilen görüntüleri ise ailesine hatıra olarak kaldı.
Ezincan'ın Kemah ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen Jandarma Er Önder Muratoğlu'nun haberini, ailesi televizyondan öğrendi. Tatil için memleketi Yozgat'a gelen Muratoğlu'nun anne ve babası, valilik tarafından minibüsle istanbul'a gönderildi.

Reklam
Reklam

Erzincan'ın Kemah ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit düşen 9 askerden biri olan Jandarma Er Önder Muratoğlu'nun baba evine ateş düştü. Tatil için memleketleri Yozgat'a gelen anne Zeynep ve baba Nuri Muratoğlu, hain saldırıyı televizyonda öğrendi. Oğullarının şehit haberini öğrenen aile gözyaşlarına hakim olamazken, Muratoğlu'nun dedesi ve babaannesi fenalık geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Yozgat Valiliği tarafından tahsil edilen minibüsle baba Nuri ve anne Zeynep Muratoğlu, yakınlarıyla birlikte ikamet ettikleri İstanbul'a gönderildi. Ailenin Okmeydanı'nda ikamet ettiği belirtilirken, anne Zeynep Muratoğlu'nun ise, "Ağlayıp da, düşmanlarımı sevindirmeyeceğim" dediği öğrenildi.

Erzincan'da şehit olan Uzman Çavuş Gökhan Kuvat'ın Elazığ'daki baba evine ateş düştü.
Şehidin Sürsürü Mahallesi'ndeki evinde gözyaşları sel oldu. Erzincan'da gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Gökhan Kuvat'ın anne ve babası acı haberi Baskil ilçesindeki bahçelerinde aldı.

Reklam
Reklam

Acı haberi duyan ve sinir krizleri geçiren şehit anne ve babası askeri ambulansla Elazığ'daki evlerine getirildi. Şehit Kuvat'ın kardeşi ve babası baygınlık geçirdi. Şehit aile fertlerine sağlık memurları müdahale etti.
Uzman Çavuş Gökhan Kuvat'ın yeni nişanlandığı öğrenildi.

Erzincan'da şehit olan er Abdurrahman Bolat'ın Hatay'daki baba evine ateş düştü. Şehidin ailesi teröre lanet yağdırdı.

Erzincan'ın Kemah ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı mayın patlatılması sonucu 9 asker şehit olmuş 2 asker de yaralanmıştı. Şehit olan askerlerden Abdurrahman Bolat'ın (20) Hatay'ın Hatsa ilçesine bağlı Ardıçlı Beldesinde yaşayan aile ocağına acı haber kor gibi düştü. Sinir krizleri geçiren baba Ali Bolat teröristelere lanet okuyarak, "Bir evladım var, onu da göndereceğim. Vatan sağ olsun." dedi.

Anne Sıdıka Bolat ise, "Oğlumu vuranların elleri kırılsın. Bugün bizim düğün günümüz diyerek" feryat etti. Şehidin kız kardeşi Ferhan da, "Kardeşimi bizden alanların Allah belasını versin. Ben bugün ağlamayacağım. Bugün bizim düğün günümüz. Kardeşim cennete ulaştı. Bizi yıkmaya kimsenin gücü yetmez" diyerek gözyaşı döktü.

Reklam
Reklam

Şehidin erkek kardeşi Muhammet (14) ise, bu hain pusuyu düzenleyenler hakkettiklerini bulacaklar. 5 yıl sonra ben de asker olacığım, beni beklesinler 5 yıl sonra abimin intikamını alacağım" şeklinde konuştu.

Şehidin evinde gözyaşı ve feryatlar yükselirken çok sayıda şehit yakını da baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin cenazesinin, çarşamba günü yapılacak törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında teröristlerin yola döşedikleri uzaktan kumandalı mayın tuzağına düşerek şehit olan 9 askerden biri olan Barış Demir'den geriye asker gecesi Türk bayrağı önünde çekilmiş görüntüleri kaldı.

Bugün sabah saatlerinde Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında operasyon dönüşü askeri araç geçişinde uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu şehit düşen er Barış Demir'in evine ateş düştü. İzmir'in Menemen ilçesi Emiralem beldesinde oturan Barış Demir'den geriye güle oynaya gittiği askerden şehit haberi geldi. Acı haberi alan Demir ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Şehit er Barış Demir'in memleketi olan Emiralem beldesinin tüm sokakları ise Türk Bayrakları ile donatıldı. Altı aylık asker olan er Barış Demir ile Emiralem beldesinde aynı tertip olan 11 kişi belde de bulunan düğün salonunda ortak asker gecesi düzenledi.

Reklam
Reklam

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında şehit düşen er Barış Demir, düzenlenen asker gecesinde Türk Bayrağı'nı öperken sanki şehit yemini eder gibiydi. Demir ailesi oğulları Barış Demir'i asker gecelerinde yalnız bırakmadı. Baba Mehmet Demir oğlu Barış Demir ile önlü arkalı zeybek havası oynarken, oğlunu vatani görevine yollamanın mutluluğu içersinde olduğu gözlerinden okunuyor.

Vatani görevini başarı ile yaparken şehit düşen er Barış Demir'den geriye Türk bayrağı önünde annesi Ayşe Demir ile çekilmiş görüntüleri kaldı. Güle oynaya gittiği asker ocağından ise şehit haberi geldi.

Anahtar Kelimeler: