Germencik'te 3 Ekmek 1 Lira

Germencik'te fırınlar arasında yaşanan rekabet dolayısıyla 3 ekmeğin 1 liradan satıldığı bildirildi.

Germencik'te fırınlar arasında yaşanan rekabet dolayısıyla 3 ekmeğin 1 liradan satıldığı bildirildi.

Ortaklar'dan Germencik'e ekmek getirerek, 3 tanesini 1 liraya satan fırıncılardan Ekrem Yeler, Germencik'teki bir fırının tüm köylere ekmek gönderdiğini ve satışlarını engellediğini ileri sürdü.

Yeler, bu nedenle düşük fiyatla ekmek satmaya başladıklarını kaydetti.

Germencik Ekmek Sanayi Şirketi ortaklarından Ercüment Koşar ise ucuz satılan ekmeklerin merdiven altı üretimle yapıldığını ve bu fırınların sigortasız işçi çalıştırdığını ileri sürdü.

Reklam
Reklam

Bu ekmeklerin kalitesiz undan üretildiğini ileri süren Koşar, şöyle konuştu:

"Köylerde, üç-dört ekmeği 1 liraya satarak piyasayı bozuyorlar. Bizim burada 15-18 sigortalı işçimiz çalışıyor. 6-7 araçla servis yapıyoruz. Bunların yüzünden zarara uğruyoruz. Günlük şirketimizin zararı bin-2 bin lira oluyor. Ekmeğin maliyeti 40 kuruşun üzerinde. Ekmeğin 3 tanesi nasıl 1 liraya satılır- Bunu düşünmek lazım. Böyle giderse şirketimiz dağılacak. Herkesin ailesi var."

İlçede üç ekmeği 1 liradan satan bakkal İlhami Kirik ise bu satıştan kar elde etmediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşların duaları bize yetiyor. Günde 30 ekmek alanlar var. Üç ekmeği 1 liradan alıyorlar. 5 ekmek alan, 10 ekmek almaya başladı. Biz daha önce de ucuz ekmek satmak için Aydın'dan, Nazilli'den ekmek getirip burada sattık. Şimdi de Ortaklar beldemizde 4 fırından ucuz ekmek geliyor. Burada ucuz bir şekilde vatandaşlara yansıtıyoruz. Onlar da bu fiyattan çok memnun. Bizlere dua ediyorlar. Buradaki şirketi kuran fırıncılarla defalarca anlaştık, hep anlaşmayı bozdular. Şimdi ise tekrar anlaşalım diyorlar. Biz onlarla anlaşmıyoruz. Bundan sonra da anlaşmayacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: