Gernalto, Türkiye'nin Lider Akıllı Kart Ve Hizmet Sağlayıcısı Olan Plaskart Uli Uzun Süreli Ortaklığını Pekiştiriyor

Dijital güvenlikte dünya lideri Gemalto (Euronext NL 0000400653 GTO), bugün Türkiye’de kişiselleştirme hizmetleri ve akıllı...

Dijital güvenlikte dünya lideri Gemalto (Euronext NL 0000400653 GTO), bugün Türkiye’de kişiselleştirme hizmetleri ve akıllı kart üretimi alanlarında bölgesel bir lider olan Plastikkart Akıllı Kart İletişim Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (Plastkart) çoğunluk hissesini aldığını duyurdu.

Plastkart İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören halka açık bir şirket. Gemalto, halihazırda mülkiyetinde bulunmayan kalan hisseler için bir teklif yapma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere, Semaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuracak. Teklifin esaslarını açıklayan Bilgi Formu, SPK tarafından incelendikten ve onaylandıktan sonra, 45 gün içerisinde hazır olacak.

Reklam
Reklam

Gemalto 2003 yılından bu yana Plastkart’ın uzun vadeli teknoloji ortağıydı. Şirketler bu ortaklığı bir adım ileri taşıyarak, geçmişte olduğu gibi işbirliği yapmaya devam edecek. Plastkart hızla büyüyen 75 milyonluk nüfusa sahip Türkiye pazarına odaklanacak. Türk bankaları hali hazırda çift arayüzlü temassız kartları yüksek hacimde kullanmaya başladı.

İşlem hakkında yorum yapan Gemato CEO’su Olivier Piou şöyle konuştu: “Türk dijital güvenlik pazarı son derece yenilikçi. Örnek vermek gerekirse Türk dijital güvenlik piyasası temassız ödeme, NFC ve mobil dijital kimliği erkenden benimsedii. Plastkart Türk piyasasında kalitesi ve hizmetiyle itibar kazandı ve Plastkart ile gelecekte de birlikte çalışmayı sürdürmek istiyoruz.”

Plastkart CEO’su Ali Yıldız ise şunları söyledi: “Gemalto geçtiğimiz on yıl boyunca gelişimimizi destekledi. Endüstrimiz yazılım ve hizmetlere doğru bir geçiş yaşarken, Plastkart’ın en iyi teknoloji ortağıyla stratejik bir birlik oluşturması son derece önemliydi ve bugün bunu başardığımız için gerçekten çok mutluyuz”.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: