GESAM Başkanı Altıntaş: Korsan eser hem suç hem de haram

Güzel Sanatlar Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) Başkanı Doç. Dr. Osman Altıntaş, korsan ürün ve...

Güzel Sanatlar Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) Başkanı Doç. Dr. Osman Altıntaş, korsan ürün ve sanat eserleri taklitçiliğinin haram olduğunu, bu işi yapan ve ortak olanların ise hem suç hem de günah işleyeceğini vurguladı.
Altındağ Belediyesi tarafından tarihi Kabakçı Konağı’nda düzenlenen 'Hamamönü Söyleşileri', 2012 yılının ilk ayında da devam ediyor.
GESAM Başkanı Doç. Dr. Osman Altıntaş’ın konuk olduğu söyleşide, Türkiye’de telif hakları ve plastik sanatlar alanındaki son uygulamalar üzerine sohbet gerçekleştirildi.
Telif hakları ve Türkiye’de yaşanan sorunlara değinen Altıntaş, katılımcıların sorularını da cevapladı. Altıntaş’ın söyleşisine çok sayıda fikir ve sanat eseri sahibi, yazar ve ressam büyük ilgi gösterdi. GESAM’ın geçmişi ve tarihi üzerine de kısa bir açıklama yapan Altıntaş, Türkiye’de telif hakları ile ilgili konuların tartışılması gerektiğini, bir ülkede sanata, sanatçıya ve onların emeğine verilen değerin sanat eserlerine verilen değerle ölçülebileceğini söyledi.
Avrupa’da bu konuda çıkan yasalar ve uygulamalar hakkında bilgiler de veren Altıntaş, korsan ürün ve sanat eserleri taklitçiliğinin haram olduğunu, bu işi yapan ve ortak olanların hem suç hem de günah işleyeceğini vurguladı.
Hamamönü bölgesinde şehir estetiği ve güzelliğin tarihle buluşturulduğunu söyleyen Altıntaş, “Altındağ Belediyesi’nin çalışmalarını çok beğeniyor ve takdir ediyorum. Yapılan başarılı restorasyon çalışmaları böylesine güzel kültürel ve sanatsal faaliyetlerle taçlandırıldığı için herkese teşekkür ederim.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz