GESİAD Gençlik Platformu, Azerbaycan’a Çıkarma Yaptı

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Gençlik Platformu üyeleri Azerbaycan’a ticaret ve yatırım fırsatlarını...

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Gençlik Platformu üyeleri Azerbaycan’a ticaret ve yatırım fırsatlarını değerlendirmek için gezi düzenledi.

Gençlik Platformu, 11 kişilik bir heyetle Azerbaycan’a çıkarma yaptı. Azerbaycan-Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAB), Azerbaycan Girişimciler Teşkilatı Milli Konfederasyonu ve Türkiye-Azerbaycan Büyükelçiliği’ne konuk oldu. İş gezisinin ilk gününde önce Azerbaycan-Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAB)’a konuk olan heyete TÜSİAB Genel Sekreteri Yasin Göral çalışmalarıyla alakalı bilgilendirme toplantısı yaptı. Göral, toplantıda şunları dile getirdi: "Azerbaycan yatırıma açık bir pazar, dil ve kültür problemi çok fazla olmadan ve rahatça ürünlerini pazarlayacakları bir ülkedir ayrıca çok hızlı gelişen ve büyüyen bir ekonomiye sahip bu yüzden hızla büyüyen ve gelişen Azerbaycan’da Türk yatırımcıları görmek bizi fazlasıyla mutlu ediyor."

Reklam
Reklam

Programdan sonra dernek binasında TÜSİAB’a üye işadamalarıyla birebir ikili iş görüşmesi gerçekleştiren heyet, ürünleri tanıtma, bayilik verme ve yatırım yapma gibi imkânlarda işadamlarıyla görüşmelerde bulundu.

Bir sonraki durağı Azerbaycan Girişimciler Teşkilatı Milli Konfederasyonu olan işadamlarını Başkan Zair Qardaşov ve heyeti karşıladı. İlhan Aliyev’in, “Biz bir millet iki devletiz” sözleriyle konuşmasına başlayan Qardaşov, "Türk kardeşlerimizin Azerbayacan’da ki fırsatları değerlendirmeli ve yatırımlarını artırmalı." dedi.

Türk yatırımcılara her zaman her türlü desteği sağlayacaklarını söyleyen Qardaşov, aynı zamanda Azerbaycan’da ki açık sektörleri ve yeni yatırım alanlarının Türk-Azerbaycan ortaklığı içerisinde gerçekleşmesini temenni ettiğini dile getirdi. Türkiye Azerbaycan Büyükelçiliği’nin de konuğu olan Gençlik Platformu heyeti burada Ticaret Müşavirliğinin tarafından hazırlanan Azerbaycan’ın ekonomisi ve ticareti ile ilgili sunuma katıldı.

Azerbaycan’da Türk girişimcilerin katkılarıyla açılan Azerbaycan Kafkas Üniversitesini ziyarette bulunan ve iş gezisinin çok verimli geçtiğini dile getiren Gençlik Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Taha Keskin, "Azerbaycan Türk girişimciler için büyük fırsat, orta ölçekli ticaret yapan şirketlerimiz kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir pazara sahip." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Azerbaycan’ın hizmet sektöründe çok aç bir ülke olduğunu ifade eden Keskin, "Özellikle de hizmet sektöründeki firmalar Azerbaycan’a gidip görmeli." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: