GESİAD Gençlik Platformu Azerbaycan'a Gezi Düzenledi

Kayseri Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD) Gençlik Platformu üyeleri Azerbaycan'a Ticaret ve Yatırım gezisi düzenledi.

Kayseri Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD) Gençlik Platformu üyeleri Azerbaycan'a Ticaret ve Yatırım gezisi düzenledi.

GESİAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 11 Kişilik bir heyetle Azerbaycan'a çıkarma yapan Gençlik Platformu üyeleri, Azerbaycan-Türk Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜSİAB), Azerbaycan Girişimciler Teşkilatı Milli Konfederasyonu ve Türkiye-Azerbaycan Büyükelçiliği'ni ziyaret etti.

TÜSİAB Genel Sekreteri Yasin Göral, çalışmalar hakkında heyete bilgi verdi. Azerbaycan'ın yatırıma açık bir pazar olduğunu belirten Göral, "Dil ve kültür problemi çok fazla olmadan ve rahatça ürünlerin pazarlanabileceği bir ülkedir. Ayrıca çok hızlı gelişen ve büyüyen bir ekonomiye sahip bu yüzden hızla büyüyen ve gelişen Azerbaycan'da Türk yatırımcıları görmek bizi fazlasıyla mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Programdan sonra dernek binasında TÜSİAB'a üye iş adamalarıyla ikili iş görüşmesi gerçekleştiren heyet, ürünleri tanıtma, bayilik verme ve yatırım yapma gibi konularda fikir alış verişi yaptı.

Heyet daha sonra Azerbaycan Girişimciler Teşkilatı Milli Konfederasyon Başkanı Zair Qardaşov'u ziyaret etti.

Türk iş adamlarının Azerbayacan'da ki fırsatları değerlendirmesi ve yatırımlarını artırmasını isteyen Qardaşov, Türk yatırımcılara her zaman her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Türkiye Azerbaycan Büyükelçiliği'ni de ziyaret eden heyet, burada Ticaret Müşavirliği tarafından hazırlanan Azerbaycan'ın ekonomisi ve ticareti ile ilgili sunuma katıldı.

İş gezisinin çok verimli geçtiğini belirten Gençlik Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Taha Keskin, "Azerbaycan Türk girişimciler için büyük fırsat, orta ölçekli ticaret yapan şirketlerimiz kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir pazara sahip. Azerbaycan hizmet sektöründe çok aç bir ülke. Özellikle de hizmet sektöründe ki firmalar Azerbaycan'a gidip görmeli" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Musa Özyürek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: