Gesiad’dan Enflasyon Açıklaması

Bursa Genç İş Adamları Derneği (GESİAD), Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon rakamlarını...

Bursa Genç İş Adamları Derneği (GESİAD), Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

GESİAD Başkanı Emre Varlık, haziran ayında enflasyonun beklentilere uygun olarak düştüğünü söyledi. Haziran ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren GESİAD'ın Başkanı Emre Varlık, “Avrupa ekonomilerinin krizde olduğu bir dönemde enflasyonun düşmesi ve ekonomimizin büyümesi iş dünyası olarak bize daha çok umut veriyor. Önümüzdeki süreçte enflasyondaki düşüşün süreceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Bir yandan Türkiye ekonomisi büyürken, diğer taraftan fiyatların da düştüğünü belirten Varlık, “Ekonomimiz büyüyüp üretimimiz artarken fiyatların geri gelmesi piyasalara olumlu etki yapıyor. Mevsim etkileri ve enerji fiyatlarındaki gerileme ile ekonomimiz başarılı bir süreç geçiriyor. AB’nin kriz ile boğuştuğu süreçte bunlar güzel haberler” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: