Gesmek’li Kursiyerlere Müjde

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Edindirme Kursları’na (GESMEK) katılan...

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Edindirme Kursları’na (GESMEK) katılan kursiyerlere kredi imkanı sağlayarak seri üretim yapmaları için çalışma yaptıklarını söyledi.

GESMEK’li öğrencilerinin ‘Beni hoş görür müsün?’ temalı eserlerinin yarıştığı çerçeveli ürünler yarışmasının ödül törenine katılan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Vali Ercan Topaca’nın “Bir tek ürün üretmekle olmaz. Kursiyerlere kredi imkanı sağlayalım seri üretime geçsinler” şeklindeki müjdesini Gebzelilerle paylaştı.

Reklam
Reklam

GESMEK kursiyerlerinin hünerlerinin sergilendiği çeşitli yıl sonu etkinlikleri de tüm hızıyla sürüyor. Gebze Kent Meydanı Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen bağlama resitali, halk oyunları gösterileri salonu dolduran konuklar tarafından ilgiyle izlendi. GESMEK bünyesinde açılan bağlama ve halkoyunları kurslarına katılan kursiyerler tarafından sergilenen halk oyunları gösterisi ve bağlama resitalini; Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve eşi Ragibe Hanım, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran ve Ahmet Kisbet, belediye meclis üyeleri, usta öğreticiler ve kursiyerlerin aileleri birlikte izledi.

‘Beni hoş görür müsün?’ temasının işlendiği ve GESMEK’li kursiyerlerin eserlerinin yarıştığı çerçeveli ürünler yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin takdim edildiği programda kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan Köşker, GESMEK’in büyük bir aile olduğunu söyledi. GESMEK bünyesinde kursiyerlerin eğitimiyle yakından ilgilenen branş eğitmenlerini ve kursiyerleri kutlayan Başkan Köşker, “Gebze değişiyor ve gelişiyor diyoruz. Bu gelişim ve değişimde sizlerin katkısı ve desteği çok büyük. Değişime estetik değer katan GESMEK ailesinin her ferdini bir kez daha kutlarım. 81 ilin kültürünün harman olduğu Gebze’mizde Gebzelilik bilincinin oluşmasında GESMEK kurslarının rolü çok önemli. Kurslar sayesinde değerli hemşerilerimiz sosyal ve kültürel paylaşıma giriyor, yeni dostluklar ediniyor” dedi.

Reklam
Reklam

Gebze’ye kazandırılan ve Gebze Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapımı büyük oranda tamamlanan Kent Meydanı kompleksi içerisinde GESMEK ürünlerinin sergilenebileceği ve satışa sunulacağı bir alan belirlediklerini söyleyen Köşker, “GESMEK kursiyerlerimiz kendi elemeği göz nuru ürünlerini bu alanda satarak ev ekonomisine de katkı sağlayacak” diye konuştu.

Sergi açılışına katılan Vali Ercan Topaca’nın bir müjdesini de Gebzelilerle paylaşan Başkan Köşker, “Sayın Valimiz Ercan Topaca açılışta, ‘bir tek ürün üretmekle olmaz. Kursiyerlere kredi imkanı sağlayalım seri üretime geçsinler’ şeklinde bir düşünceyi paylaştı. İnşallah önümüzdeki dönemde bu konuda ortak bir çalışma başlatacağız” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Başkan Köşker ve protokol üyeleri tarafından dereceye giren eser sahiplerine ödülleri takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: