Gesob Başkanı Ali Kara’dan Açıklamalar

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı(GESOB) Ali Kara ambalajlı ekmek satışı, ramazan pidesinin fiyatı,...

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı(GESOB) Ali Kara ambalajlı ekmek satışı, ramazan pidesinin fiyatı, Giresun’da iktidar muhalefet çekişmesi ve eğribel tüneli hakkında basın toplantısı düzenledi.

Tüketime sunulan ekmek ve ekmek çeşitlerinin uygun hijyenik üretim,muhafaza,satışı ve pazarlanmasını sağlamak üzere ürünlerin özellikleri belirlenmiş olduğunu söyleyen Kara,”Ekmekteki azami tuz oranı yüzde 1,5’e indirilerek kepek oranı artırılmıştır. Ambalajsız arz edilen ekmek ürünleri kesinlikle kasap,manav ve Pazar gibi yerlerde satılamayacaktır. Bu hükümler doğrultusunda Giresun’da fırıncıların uzun zamandır şikayet konusu olan manavda,kasapta,pazarda ve buna benzer yerlerde açık ekmek satışı kesinlikle yasaklanmıştır. Buna aykırı edenlerin cezai müeydeyle karşı karşıya kalacaklarını bilmeleri gerekir" dedi.

Reklam
Reklam

Ramazan’ın yaklaştığını söyleyen Ali Kara, "Ramazan Pidesi’nin fiyatı konusunda bugün sayın valimizle bir görüşmemiz olacak. Fiyat konusunda birkaç gün içerisinde kamuoyuna açıklama yapacağız. Fiyat konusu sadece bizim kararımızla olmuyor aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odamızın da görüşleri ve kararının gerektiğini" söyledi.

Ovit tünelinin yapılmasını çok güzel buluyoruz ve onurla izliyoruz. Ama yaklaşık 5 vilayete hitap edecek olan Eğribel tünelimizinde özellikle altını çizerek söylemek istiyorum diyen Kara,”Tünelin biran önce proje planının açıklanması ve yapım projesi programına alınması için gayret sarfedilmesini istiyoruz. İleride pişman olacağımız, yarın unulup geçecek olan Erzurum, Gümüşhane, Tirebolu tren yolu ne oldu? Bu konuyla ilgili Giresun basını, iktidar ve muhalefet nerde? Bu konuda herkesi ileride pişman olmayacak şekilde ilgi ve alakaya davet ediyorum. Giresun’da iktidar ve muhalefet çekişmesi Giresun’a çok zarar veriyor ben herkesi Giresun için bir şeyler yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: