Getob'dan Sahte Ve Kaçak Bozuk Gıdada 'bizi Denetleyin' Çağrısı

2012 Turizm Sezonunda hareketliliğin başladığına, bölgeye gelen turist sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken...

2012 Turizm Sezonunda hareketliliğin başladığına, bölgeye gelen turist sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) yönetimi,sahte ve kaçak içki, standart dışı ve bozuk gıda kullanmaması hususunda uyarıda bulundu.

İnsan hayatının ve sağlığının, maddi hiçbir değerle kıyaslanamayacağını veya karşılanamayacağını ifade eden Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, Valilik nezdinde girişimlerde bulunduklarını ve resmi yazı yazarak, Sahte ve Kaçak İçki'nin yanı sıra standartlara uygun olmayan ve bozuk gıdalar konusunda Üyelerinin, Restaurant, Disco, Cafe, Bar, Büfe vb. yiyecek ve içecek satılan yerlerin ve buralara gıda maddesi ve içecek sağlayan tedarikçilerin denetlenmesini istediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Bir tane turisti getirmenin bile hem maddi, hem de; harcanılan mesai ve işgücü açısından maliyetinin çok yüksek olduğunu sözlerine ekleyen GETOB Başkanı Açıkgöz, ülke genelinde tanıtıma harcanan paranın milyon dolarlarla telaffuz edildiğini, haftalarca hatta aylarca çalışılarak turistlerin tatil için ülkemizi tercih etmelerini sağlamak için mücadele verildiğini söyledi.

Açıkgöz "Hiç kimsenin para kazanacağım diye insan hayatını ve sağlığını riske etmeye hakkı yok. Bu kendi vatandaşımız için de geçerli turistler için de. Üstelik ülkemizde misafir olarak bulunan bir kişinin anılan nedenle sağlığının bozulması veya hayatını kaybetmesi aynı zamanda ülke imajının da olumsuz etkilemektedir.

2011 yılında ülke genelinde 36 milyon civarında turist ağırladık. Açıklanan rakamlara göre de yaklaşık 23 Milyar Dolar civarında da Turizm geliri elde edildi. Bu rakamların artmasını istiyorsak, Turizm sektörünün yanı sıra, Restaurantlar, Barlar, Diskolar vb. yerler ile, tedarikçi firmaların sahte ve kaçak içkiden, standartlara uygun olmayan ve bozuk gıdalardan uzak durulmaları gerekmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Sahte ve Kaçak içkinin piyasaya sürülmesinin ülke ekonomisine olumsuz yansımaları olduğunu ve vergi kaybı doğurduğunu belirten Başkan Açıkgöz, bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı, sahte ve kaçak içki kullanmamalı, bunun yanı sıra son kullanma tarihi geçmiş, standart dışı veya bozuk gıdalar da derhal imha edilmeli diyerek sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz