Getto ne demek? Getto kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe hem yapısı itibarıyla hem de kelime hazinesiyle çok zengin bir dildir. Türkçenin hazinesi, birbirine çok benzeyen kelimelerle doludur. Bu kelimeler yaygın olarak birbirine karıştırılır. Bazen bu karışıklık yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Benzerliğin yarattığı karışıklığı önlemek için sık sık kelimelerin anlamına bakılır. Getto kelimesi de anlamına sıkça bakılan kelimelerden biridir. Getto ne demek?

Türkçedeki anlam karışıklıkları kelimelerin benzerliğinden ortaya çıkabileceği gibi halk arasındaki çeşitli kullanımlardan da doğabilir. Bazen bir kelime farklı yörelerde farklı anlamlara sahip olabilir. Bölgeden bölgeye değişen kullanımlar çoğunlukla bilinmez. Bu nedenle kelimelerin sahip olduğu anlamlara bakılır. Getto kelimesi de anlamı araştırılan bir kelimedir. Türkçede Getto ne demektir?

Getto Ne Demek? Getto TDK sözlük anlamı nedir?

  • Getto kelimesinin TDK sözlüğe göre 2 farklı anlamı vardır.
  • Getto kelimesinin kökeni Fransızca dilidir.
  • Getto kelimesinin Fransızca dilindeki karşılığı ghetto şeklindedir.
Reklam
Reklam

Getto TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim,eskimiş,toplum bilimi Avrupa ülkelerinde Yahudilerin gönüllü olarak veya zorlanarak yerleştirildikleri ve her türlü gereksinimini başka yere gitmeden karşılayabildikleri mahalle, Yahudi mahallesi
  2. Bir yerleşim bölgesinin, aynı şehirden gelen insanların yerleştiği bölümü

Anahtar Kelimeler: