Gevaş Devlet Hastanesi bilmecesi

VAN (İHA) - Van'ın Gevaş İlçesi'nde, 4 yıl önce temeli atılan Devlet Hastanesi inşaatının sadece bir katının bitirilebildiği bildirildi.

Vatandaşlar, inşaatın biteceğine ve hastanenin faaliyete sokulacağına inanmazken Belediye Başkanı Faik Tan, yıllardır bir arpa boyu yol alınamayan hastane inşaatı konusunu yakından takip ettiklerini söyledi. Yapım kararı 1996 yılında alınan ve 1997 yılında tamamlanarak hizmete sokulması planlanan hastane inşaatına 1998 yılında başlanıldığı belirtilirken, Belediye Başkanı Tan, vatandaşların hastaneye büyük ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Heşat Mahallesi'nde inşaatına başlanılan, 3 katlı ve 25 yatak kapasiteli hastanenin zamanında tamamlanması için birçok girişim başlattıklarını anlatan Tan, "Ancak inşaatta arzuladığımız sonuca ulaşamadık. Şimdiye kadar birkaç müteahhidin değiştiği inşaatın bitmesi konusunda vatandaşlar umutsuz ve endişeli. Belediye olarak imkanımız olsayda biz hastaneyi tamamlar ve faaliyete sokardık. Ancak bizim de paramız yok" dedi.

Vatandaşlar da hastanenin tamamlanarak faaliyete geçeceğine inanmadıklarını belirterek, "Hastalarımızı Van'a götürüp getirmekten bıktık. İlçemize 40 kilometre uzaklıkta olan Van'a gidip dönmek için sadece 30-40 milyon lira ulaşım parası ödüyoruz. İlgililerin hastane inşaatına el atmalarını bekliyoruz. Biz görmesek bile çocuklarımız hiç olmazsa bizim çektiğimiz sıkıntıyı yaşamaz" dediler.