Gevaş'ta Kurtuluş Coşkusu

Van'ın Gevaş ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Van'ın Gevaş ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kaymakamlık binası önünde Atatürk büstüne bırakılan çelenklerin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu. Tören daha sonra Hüsrev Yıldız Caddesi'nde devam etti. Burada tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, bölge insanının 94 yıl önce bu topraklar için bedel ödediğini anlatarak, o günlerin bir daha yaşanmamasını umut ettiklerini belirtti. Başkan Sezer, "Yaşanan ermeni zulmünü burada, bu dar zamanda anlatmak mümkün değildir. Keşke geniş bir zaman olsa da bunu atsak ve Sayın Sarkozy de bunu anlayabilse. Bu kahraman ataların evlatları olarak bize düşen görev, bu cennet vatanında içinde kardeşçe yaşamak, birlik ve beraberlik meşalesini yakarak nesilden nesile bu güzel ülkemizi her karış toprakta dolaştırmaktır. Yeşil Gevaş'ımıza sahip çıkarak onu geliştirip çağdaş bir kent haline getirmeliyiz. Bunu gerçekleştirirsek o zaman atalarımıza layık evlatlar olmuş oluruz" dedi.

Reklam
Reklam

Belediyesi tarafından hazırlanan "Temsili Göç" gösterisinin ardından şiirler okunup halk oyunları gösterileri sunuldu. Daha önce düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve halk oyunları yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

Ahlatlı Osman Çavuş'un şehitliği ziyaret edilmesinin ardından tören sona erdi.

Törene Gürpınar Kaymakamı ve Gevaş Kaymakam Vekili Nurullah Kaya, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Hakan Ulukan, Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Gürpınar Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan, Akdamar Belediye Başkanı Ferdi Şeker, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: