Geven Ve Savaş'ın Isimleri Spor Salonlarına Verildi

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Zihni Aldırmaz, Adana sporuna yaptığı katkılardan dolayı gazeteci Nihat Geven ve eski milli boksör Asım

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Zihni Aldırmaz, Adana sporuna yaptığı katkılardan dolayı gazeteci Nihat Geven ve eski milli boksör Asım Savaş'a plaket vererek, isimlerinin spor salonlarına verileceğini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Vekili Aldırmaz, Sarıçam ilçesinde yaptırılan 500 seyirci kapasiteli spor salonuna Asım Savaş, Seyhan ilçesinde yaptırılan yine 500 seyirci kapasiteli spor salonuna Nihat Geven isimlerini verme mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Reklam
Reklam

Aldırmaz, makamında düzenlenen törende Geven ve Savaş'a birer de plaket takdim etti. Nihat Geven ile Asım Savaş'ın örnek kişilikler olduğunu, Adana sporunda imzalarının bulunduğunu anlatan Aldırmaz, şöyle devam etti:

"Asım Savaş, siyasi kişiliği ve uzun süre Diş Hekimleri Oda Başkanlığı'nın yanı sıra sporcu yönüyle de bilinir. Savaş, Adana'da boks sporunun gelişmesinde çok önemli katkılarda bulunmuştur. Kendini boks sporuna adayan uzun süre Boks Federasyonu İl Temsilciliği de yapan Savaş, milli sporcu ve milli hakem yetiştirmiştir. Eski milli boksörümüzün, isminin spor salonuna verilmesine müsaade etmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Nihat Geven de uzun yıllar Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanlığını üstlendi. İsminin spor salonuna verilmesini uygun gördükleri için Nihat Geven'e de teşekkür ediyorum. Kendisi de Adana için önemli bir spor adamıdır."

Adanalı önemli kişilerin ve değerlerin isimlerini spor salonu, spor kompleksi ve bulvarlara vermeye devam edeceklerini anlatan Aldırmaz, "Gençlerimize model olmuş isimler bizim için çok önemlidir. Kendilerini unutmamız mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Gazeteci Nihat Geven ile Asım Savaş da jestinden dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a teşekkür etti.

Törene ayrıca, Nihat Geven'in eşi Jale Geven, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Halil Tüm, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, TSYD Adana Şube Başkan Vekili Bircan Birincioğlu, DHA Adana Temsilcisi Orhan Apaydın, eski Milliyet Gazetesi Bölge Temsilcisi Muzaffer Bal ile belediye bürokratları katıldı.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: