Gezgin Turizmci Andıç, Öğrencilere Gezi Tecrübelerini Anlattı

EDİRNE (AA) - Gezgin turizmci Mustafa Andıç, Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen seminerde öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

Gezgin turizmci Mustafa Andıç, Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen seminerde öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Andıç, Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesindeki programda, 5 kıta ve 116 ülke gezdiğini söyledi. Yüzlerce şehir gördüğünü ve birçok kültürle karşılaştığını ifade eden Andıç, şunları kaydetti: "İçimdeki gezi tutkusu ilkokul ikinci sınıfta başladı. O zamanlar kol sistemi vardı ve öğretmenimiz de sırayla bizlere sorarak hangi kola üye olmak istediğimizi sordu. Ben de o zamanlar bana ilginç gelen gezi kolunu seçmiştim. Gezginliğe bir nevi orada başladım diyebilirim. Geziye olan ilgim sonraki yıllarda da devam etti. Ortaokulda da gezi koluna girdim ve o zamanlar İstanbul'un muhtelif yerlerini gezmeye başladım." Andıç, lisede de gezilerini sürdürdüğünü, üniversitede coğrafya öğretmenliğini kazandıktan sonra da boş zamanlarında 7 bölgeyi ayrıntılı şekilde incelediğini dile getirdi. Bir yaz tatilinde Asya tatiline çıktığını anlatan Andıç, şöyle devam etti: "İki ayda tamamladıktan sonra önümüzdeki yaz Afrika turuna çıkmaya karar verdim. Bu süre zarfında evlendiğim için Afrika kıtasını 3 parçaya bölmek zorunda kaldım ve her yaz tatilinde bir bölgesini gezdim. Sonra yakın çevremi de gezdirmeye başladım ve 2010 yılında öğretmenlikten istifa ederek bir acente kurdum ve artık gerçek anlamda turizmci oldum." Seminerin ardından, müdür yardımcısı Sebahattin Akdağ, günün anısına Andıç'a hediye takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz