Gezi Operasyonunun Dördüncü Dalgasında 11 Kişi Tutuklandı

İzmir'de Gezi Parkı olaylarını bahane ederek kamu malları ve işyerlerine zarar veren, halkı galeyana getirenlere...

İzmir'de Gezi Parkı olaylarını bahane ederek kamu malları ve işyerlerine zarar veren, halkı galeyana getirenlere yönelik operasyonların dördüncü dalgasında gözaltına alınan 15 kişiden 11’i tutuklandı. Böylece dört dalgada toplam 48 kişi tutuklanmış oldu.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gezi Parkı olaylarında sokakları savaş alanına çevirenlere yönelik çalışma başlatmıştı. Kamera görüntülerinden kamu binaları ve araçlarıyla işyerlerine zarar veren, molotof bombalı korsan gösteri ve halkı galeyana getirme suçlarına karışan şüphelilerin kimliklerinin tespit edilmesinin ardından Özel Harekât polislerinin desteğiyle operasyonlar düzenlendi. İzmir merkezli Bursa, Manisa ve Balıkesir illerinde yapılan dördüncü dalga operasyonda, aralarında TKEP-L, DHKP-C, TKİP, MLKP ve MKP gibi terör örgütlerine üye olduğu iddia edilen kişilerin de bulunduğu 15 zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan ikisi savcılıkça serbest bırakılırken 13 kişi, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 11 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Son dalgayla birlikte adliyeye sevk edilen 57 kişiden 48’i tutuklanmış oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: