Gezi Parkı Eylemcileri ‘direnişe Devam, Referanduma Hayır!’ Dedi

Taksim Dayanışma Platforumu’nun ‘direnişe devam’ kararını değerlendiren protestocular, kararı desteklediklerini ve Gezi Parkı için referanduma...

Taksim Dayanışma Platforumu’nun ‘direnişe devam’ kararını değerlendiren protestocular, kararı desteklediklerini ve Gezi Parkı için referanduma da sıcak bakmadıklarını söyledi.

Taksim Gezi Parkı eylemleri 19. gününü doldururken, Gezi Parkı’nda çadırlarda kalan eylemcilerin bekleyişi sürüyor. Eylemin bitip bitmeyeceğine yönelik hükümet kanadı ve eylemcilerden çeşitli açıklamalar gelirken, bugün sabah saatlerinde Taksim Dayanışma Platformu "Direnişi devam ettireceğiz.” açıklamasında bulundu.

Gezi Parkı sakinleri ise alınan karardan ötürü memnun olduklarını ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı’nı referanduma götürme fikrine de sıcak bakmayan eylemcilerden Filiz Eroğlu, “Kesinlikle referandum yok. Çevrede referandum olmaz. Zar atılarak çevre bizim elimizden alınamaz.” dedi. Eyleme devam edilmesi gerektiğini dile getiren bir başka eylemci ise, “Referandum olursa sonuç belli. Referandum olursa Başbakan’ın istediği olur.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Taksim İnsiyatifi ve diğer örgütlerin görüşmeye gittiğini belirten Şekip Arcen, “Bizim bu karara uymamız gerekiyor. Referanduma sıcak bakmıyorum. Burası ağaç meselesinden çıktı. Ölen arkadaşlarımız oldu. Polisin sert müdahalesi oldu. Bizim taleplerimiz sadece Gezi Parkı ile alakalı değil.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: