Gezi Parkı eyleminde pankart krizi

Mersin'de, Taksim'deki Gezi Parkı'nda destek eylemleri sürüyor. Atatürk posterleri, Türk bayraklarının açılıp taşındığı yürüyüşte...

Mersin'de, Taksim'deki Gezi Parkı'nda destek eylemleri sürüyor. Atatürk posterleri, Türk bayraklarının açılıp taşındığı yürüyüşte, üst geçide asılan pankart kriz yarattı.

Gezi Parkı’na destek verenler Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Kültür Parkı’nda bulunan Barış Meydanı’nda toplandı. Buradan yaklaşık 500 kişi, ’Yıkılacaksın hükümet. İstifa’ pankartı açıp yürüyüşe geçti. Atatürk posterleri, Türk bayraklarının açılıp taşındığı yürüyüşte, ’Fetullahçı çeteler durdurulacak’, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’Her yer Taksim, her yer direniş’, ’Tayyip evine, Amerika’ya’ ve ’Hükümet istifa’ sloganları atarak, İsmet İnönü Bulvarı’ndan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na geçti.

Reklam
Reklam

Grup bulvarda yürürken trafik akışı ise durdu. Vatandaşlarında evlerinden ışıklarını yakıp söndürerek ve tava, tencere çalarak destek verdiği yürüyüş sırasında grup, Pozcu Türk Telekom civarında bulunan üst geçide geldiğinde bir grup ’RTE-A.Gül-Feto Türk milletine teslim olun’ pankartı astı.

Çevrede güvenlik önlemi alan polis, üst geçide pankart asıldığını görünce hemen müdahale de bulundu. Polis dev pankartı olduğu yerden söktü. Pankartı asan 4 kişi ise gözaltına alıp kimlik kontrolü yaptıktan sonra serbest bırakıldı.

Bu sırada grup, Tulumba Köprüsünden geriye dönerek bu kez İsmet İnönü Bulvarı’na geçti. Buradan yürüyüşe devam eden grup Kültür Park içerisinde bulunan Barış Meydanı’na geldikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: