Gezi Parkı, Köylüleri Harekete Geçirdi

Bolu'da hayvanlarını otlattıkları meralarından yol geçeceğini öğrenen 3 köy ahalisi mera alanındaki ağaçların yok edileceğini...

Bolu'da hayvanlarını otlattıkları meralarından yol geçeceğini öğrenen 3 köy ahalisi mera alanındaki ağaçların yok edileceğini gerekçesiyle eylem yaptı. Gezi Parkı'nda ki duyarlılığın kendileri içinde gösterilmesini isteyen köylüler mahkemeye başvurdu.

Bolu'da merkeze bağlı Tokmaklar, Mustakimler ve Değirmenbeli köylüleri ortak olarak kullandıkları mera alanlarının Bolu İl Özel İdare ve Bolu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ellerinden alındığını söyleyerek eylem yaptı.

"BİNLERCE AĞAÇ KATLEDİLECEK"

Reklam
Reklam

Köylüler, yüzyıllardır kullandıkları meralarına Çimento Fabrikasına hammadde çekmek için ocak açılmasını söz konusu alanda protesto etti. Değirmenderesi Köyü Muhtarı Nuri Özdoğan, konuyu yargıya taşıdıklarını gerekirse Başbakan’a kadar gideceklerini söyledi.

Tokmaklar, Değirmebeli ve Mustakimler köylüleri yüzyıllardır kullandıkları meralarının ellerinden alınmak istenmesine tepki gösterdiler. Köylerinin ortasında kalan meralarının çimento fabrikasına hammadde çekmek için ocak açacak bir firmaya izin verilmeye çalışıldığını söyleyen Değirmenderesi Köyü Muhtarı Nuri Özdoğan, “Burada kamulaştırılmış bir yol kararı alınmıştır. Açılacak olan ocak üç köyümüzün ortasından geçmekte. Yerimiz mera alanından çıkartılarak birilerine verilmek istenmekte. Buranın kişiye özel yol olarak tanımlıyoruz. Anlayamadığımız tek şey, bu üç köydeki hiçbir vatandaşın olumlu imzası olmamasına rağmen komisyondan geçmesini anlayamıyoruz. Burada geçim hayvancılıkla sağlanıyor, hayvancılık bitecek. Burada yapılan bir katliam var” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“Gezi Parkı’ndaki iki ağaç için Türkiye ayağa kalktı, burada binlerce ağaç katledilecek”
Taksim Gezi Parkı’nda iki ağaç için herkesin ayaklandığını fakat burada binlerce ağacın yok olacağını vurgulayan Muhtar Özdoğan, “Gezi Parkı’ndaki iki ağaç için Türkiye ayağa kalktı, burada binlerce ağaç katledilecek. Burası heyelan bölgesi de olduğu için Tokmaklar Köyü’nün kayma durumu da var. Burada kişiye özel bir durum mu önemlidir, yoksa üç köyü ilgilendiren mera mı önemlidir? Buna en kısa sürede çözüm bulunmasını istiyoruz. Biz bu konuyu yargıya da taşıdık. Bir sonuç çıkmazsa Başbakan’a kadar giderek eylemimizi sürdüreceğiz. Burada hayvancılığı bitirmek için her şeyi yapıyorlar. Bu konuya anlam veremiyoruz. Bizim söylediklerimiz kale alınmayacaktı da niye görüşümüz alındı. İl genel meclisinde ve mera komisyonundan da geçti. Nasıl oldu anlamıyoruz” dedi.

“KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR EYLEMİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Köylüler adına konuşan Muhtar Özdoğan, çimento fabrikasını hammadde çekmek için köylerinin ortasına açılacak olan ocağın köylerine zarar vereceğini de belirterek, “Biz tarım ve hayvancılıkla uğraşan üç köyüz. Ama meramız elimizden alınmak isteniyor. Çevre düzenimiz bozulacak, bölgemiz heyelan bölgesi ve ocak açılınca heyelanlar artacak, toz ve dumandan tarım ürünlerimiz zarar görecek, köylü halkının sağlığı bozulacak. Bunlara tepki göstermek için burada toplandık. Bu işten derhal geri dönülmesini istiyoruz. Biz burada kanımızın son damlasına kadar kanunlar çerçevesinde eylemimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: