Gezi Parkı Olaylarına Karışan Bitlisli Gencin Bulunması Için 2 Özel Ekip Kuruldu

İstanbul’da ki Gezi Parkı olaylarına karışan 19 yaşındaki Bitlisli gencin bulunması için Bitlis Valisi Veysel...

İstanbul’da ki Gezi Parkı olaylarına karışan 19 yaşındaki Bitlisli gencin bulunması için Bitlis Valisi Veysel Yurdakul’un girişimleri ile 2 özel ekip kuruldu.

Annesinin Bitlis Valiliği'ne başvurması üzerine ismi açıklanmayan Bitlisli 19 yaşındaki gencin bulunması için 2 özel ekip kurduran Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, annesinin ve gencin ismini açıklamadığı olayla ilgili katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu. Vali Yurdakul, geçtiğimiz günlerde Bitlisli bir annenin kendisini makamında ziyaret ederek hem sitemde bulunduğunu hem de İstanbul’da Gezi Parkı olaylarına katılan ve polise, panzerlere taş atan oğlunun hayatından endişe ettiğini belirten bir annenin oğlunun bulunması için kendilerinden yardım istediğini belirten Vali Yurdakul, ismini açıklamadığı anneyle ilgili "Geçen gün bir anne makama geldi. 19 yaşında bir oğlu olduğunu İstanbul’da ki gezi parkı eylemlerinde çocuğunu televizyonda polise, panzerlere ve camlara taş atarken gördüğünü söyledi. Ancak çocuğuna ulaşamadığını çocuğunun hayatı hakkında ciddi endişe duyduğunu ifade etti. Arkasından masama geçmiş dönemlerde şehit olmuş bir askerin nüfus kimliği özetini koydu. Benim oğlan dedi bu askerin yerine birilerini de dolandırıyormuş aynı zamanda. Yani kendini o şehit gibi gösterip dolandırıcılık yapıyormuş oğlu. Arkasından ise burada bahsedemeyeceğim bir suç türünden bahsetti. Ben de ablacım, teyzecim sen kendin aramıyomusun çocuğunu dedim. Oda 'arıyorum ama çocuğum bana hakaret edip telefonu yüzüme kapatıyor' dedi. Bir anneye 19 yaşındaki Bitlisli evladı, bütün dünyayı aydınlatan ışık şahsiyetlerin çıktığı yakın ve uzak coğrafyayı aydınlatmış mübarek muazzez Bitlis kentinden çıkmış bir delikanlıdan bahsediyorum. O anne bana karşı çok hışımlı ve sertti. İki sene önce ben buraya geldim diyordu. Anlattım dedi beni işaret ederek size anlattım dedi. Büyük ihtimal beni giden velimizle karıştırıyor. 'Eğer siz benim zamanında bu evladıma sahip çıksaydınız bunların hiç biri olmayacaktı' dedi. Ben de o anneye 'ablacım ben 2 sene önce burada yoktum. Beni giden valimizle karıştırdınız' dedim. Ve ona 'sen çocuğuna sahip çıkamazsan 350 bin nüfusu olan bir yerde vali çocuğuna nasıl sahip çıksın?' deyince 'ben baba olarak anne olarak çocuğuma sahip çıkamadım' dedi." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ailesine sorun olan bu genç için İstanbul Emniyeti ile görüşüp 2 ayrı özel ekip kurdurduğunu anlatan Vali Yurdakul şöyle konuştu: “İstanbul Emniyetini arayıp bu genç için rica ettik. Şu anda 2 özel ekip bu gencin bulunması için işini gücünü bırakıp onu arıyor. Annenin feryadı figanını duyan bir insanın başka türlü davranması da mümkün değil. İnşallah özel ekip bu genci biran önce bulur ve ailesine teslim eder.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: