'Gezi Parkı Olaylarında Tüm Sorumluluğu Üstleniyoruz'

Taksim Dayanışması'na bağlı bir grup, Gezi Parkı olaylarında ahlaki, siyasi, tarihsel ve hukuki sorumluluğu üstlendiklerine...

Taksim Dayanışması'na bağlı bir grup, Gezi Parkı olaylarında ahlaki, siyasi, tarihsel ve hukuki sorumluluğu üstlendiklerine dair suç duyurusu dilekçeleriyle kendilerini savcılığa ihbar etti.

Taksim Dayanışması tarafından yapılan çağrı üzerine yaklaşık 150 kişi, saat 12.30'da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan avukat Gülvin Aydın, taleplerin çok basit ve demokratik olduğunu ancak, çok ağır bir şiddet uygulandığını söyledi.

Gezi Parkı olayları ile ilgili bütün yaşananların sorumluluğunu üstlendiklerini belirten Aydın, "Baskıya karşı direnmek suçsa bizde suç işledik. Hepimiz Taksim'de Gezi Parkı'nda nöbetteydik. Kendimizi bugün ihbar ediyoruz. Ya bizim hakkımızda da işlem başlatsınlar ya da bütün tutukluluları serbest bıraksınlar. Gözaltına alınanlar, hakkında soruşturma başlatılan tüm şüpheliler hakkındaki işlemleri derhal durdursunlar." dedi.

Reklam
Reklam

Bazı talepleri olduğunu belirten avukat Aydın, Gezi Parkı'nın park olarak kalması gerektiğini söyledi. Aydın, "Taksim Gezi Parkı'na Topçu Kışlası adı altında ya da başka herhangi bir yapılaşma olmayacağını, projenin iptal edildiğine dair resmi br açıklamanın yapılmasını, Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılmasına ilişkin girişimin durdurulmasını, Gezi Parkı'ndaki yıkıma karşı direnişten başlayarak, halkın en temel demokratik hak kullanımını engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren, uygulatan, uygulayan sorumlulular hakkında soruşturma başlatılması ve yaptırım uygulanması talep ediyoruz." sözleri ile de taleplerini sıraladı.

Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını, haklarında hiç bir soruşturma açılmayacağına ilişkin açıklama yapılmasını da istediklerini belirten Aydın, tüm meydanlarda ve kamusal alanlarda toplantı, gösteri, eylem yasaklarına ve fiili engellemelere son verilmesini ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını istediklerini açıkladı.

Taksim Dayanışması adına açıklama yapan Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası üyesi Mücella Yapıcı da şiddetin durmadığını, Diyarbakır'da Ankara'da da şiddetin devam ettiğini, verdikleri dilekçelerin heryeri kapsadığını, mücadelelerinin bitmeyeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Basın açıklamasının ardından grup, avukatlar tarafından kendilerine dağıtılan suç duyurusu dilekçelerini nöbetçi Cumhuriyet Savcısına vermek üzere sloganlar atarak adliyeye girdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: