Gezi Parkı olaylarında yaralanan Ethem Sarısülük hayatını kaybetti

Ankara'daki Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan eylemci Ethem Sarısülük, 14 gün süren hayat mücadelesini kaybetti....

Ankara'daki Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan eylemci Ethem Sarısülük, 14 gün süren hayat mücadelesini kaybetti. Ethem Sarısülük'ün cenazesi Pazar günü toprağa verilecek.

Ankara'da Gezi Parkı eylemlerinin başladığı 1 Haziran günü, polis tabancasından çıktığı iddia edilen kurşunla yaralanan eylemci Ethem Sarısülük, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 14 gündür verdiği hayat mücadelesini kaybetti. Bugün hayatını kaybettiği bildirilen Ethem Sarısülük'ün cenazesinin Adli Tıp Kurumu'nda otopsiye tabi tutulacağı belirtilirken, Sarısülük'ün Pazar günü Ankara'da toprağa verileceği ifade edildi.

Reklam
Reklam

'LİNÇTEN KORKTUM, HAVAYA ATEŞ ETTİM'

Taksim Gezi Parkı protestolarının Ankara ayağında başına giren metal cisim nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen Ethem Sarısülük’ü, yaşanan arbede sırasında silahıyla vurduğu iddia edilen çevik kuvvet polisinin kimliği tespit edildi.

Polis memurunun, “Arbede sırasında göstericilerin arasında kaldım. Taş atarak ve tekme tokatlarla saldırdılar, linç edilmekten korktum. Ben de kendimi savunmak için silahımla havaya ateş açarak kaçtım. Onu ben vurmadım” dediği idda edildi. Arbede sırasında vücuduna isebet eden taşlar ve aldığı darbeler sonucu yaralanan polis memurunun olayın ardından rapor aldığı, ancak iki gün önce yeniden işbaşı yaptığı öğrenildi. Polis memurunun ifadeleri ve savunması, olayla ilgili soruşturma başlatan ve keşif çalışması yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilecek.

ETHEM SARISÜLÜK BÖYLE VURULMUŞTU - VİDEO

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: