Gezi Parkı Soruşturmasında, 8 Kişi Mahkemeye Sevk Edildi

Gezi Parkı eylemlerine katılan ve polis tarafından gözaltına alınan 59 kişiden 51'i savcılık ifadesinin ardından...

Gezi Parkı eylemlerine katılan ve polis tarafından gözaltına alınan 59 kişiden 51'i savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Savcı, 291 sayılı Toplu Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet ve görevli memura mukavemet ettikleri iddiasıyla 8 kişiyi ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk etti.

Gözaltına alınan ve savcılık tarafından serbest bırakılan 24 yaşındaki İtalyan fotoğrafçı Mattia Cacciatori de savcılık ifadesinde, Gezi Parkı olaylarını fotoğraflamak için İstanbul'a geldiğini ve sadece gazetecilik mesleğini yaptığını söylediği öğrenildi.

Reklam
Reklam

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 59 kişinin, Gezi Parkı soruşturmasında görevli üç savcı tarafından ifadeleri alındı.

Şüphelilerin sorgusu yaklaşık 7 saat sürdü. '2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek' ve 'Görevli memura mukavemet' iddiasıyla ifadeleri alınan 59 şüpheliden, 51'i savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanlar arasında yer alan 24 yaşındaki İtalyan fotoğrafçı Mattia Cacciatori de savcılık ifadesinde, Luzphoto isimli ajansta fotoğrafçı olarak çalıştığını söyledi. Cacciatori'nin, İstanbul'a Gezi Parkı olaylarını fotoğraflamak için geldiğini söylediği öğrenildi. 6 Temmuz Cumartesi günü Taksim Meydanı'nda işi bittikten sonra kalabalık içeresinde karşıdan karşıya geçmeye çalışırken polisler tarafından gözaltına alındığını söylediği belirtilen Mattia Cacciatori, sadece gazetecilik faaliyetini yerine getirmek için İstanbul'a geldiğini söylediği öğrenildi. Cacciatori, serbest bırakılmasının ardından polis nezaretinde Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Reklam
Reklam

6 Temmuz 2013 Cumartesi akşamı Taksim'de toplanarak Gezi Parkı'na girmek isteyen gruba polis müdahale etmiş, olaylar sırasında 59 kişi gözaltına alınmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: