Gezi Parkı'na Destek Için Greve Katılan Öğretim Görevlisini Şikayet Ettiler

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMU) bir grup öğrenci, Gezi Parkı eylemlerine katıldığı için bütünleme sınavını...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMU) bir grup öğrenci, Gezi Parkı eylemlerine katıldığı için bütünleme sınavını iptal eden öğretim görevlisini okul yönetimine şikayet etti.

Gezi Parkı eylemlerine destek vermek üzere DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDHB'nin yaptığı greve
katılan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı ve ÇOMÜ Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Telat Koç'un, bütünleme sınavını iptal etmesi öğrencilerin tepkisine neden oldu. Mağdur oldukları iddiasıyla Koç'u şikayet eden öğrenciler, sınav günü okula geldiklerinde iki dersin sınavının iptal olduğunu öğrendi.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Koç’un Çanakkale’de yapılan iş bırakma eylemine katılması dolayısıyla sınavlarına giremeyen öğrenciler, telefonla ulaştıkları hocanın "Eylemdeyim. Grev yapıyoruz. Sınav yapamayacağız. Bölüme de bildireceğim." sözleriyle karşılaştı. Ertelenen bütünleme sınavlarından dolayı mağdur olan öğrencilerin hem bölüme hem de öğrenci işlerine şikâyet dilekçesi yazdıkları öğrenildi. Coğrafya Bölümü’nün web sayfasına da sınavın ertelendiğine dair bilgi notunun eklendiği görüldü. Duyuruda "17 Haziran (Pazartesi) tarihinde yapılamayan sınavların tarih ve saatleri aşağıdaki gibidir." denilirken sınavın ertelenme nedeninin yazılmaması dikkat çekti.

Öte yandan, sınavda görevli öğretim elemanları, sınavın yapılmadığına dair tutanak tutarak Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'na teslim etti. Dekanlığın bu tutanağı değerlendirerek soruşturma açıp açmayacağına karar vereceği öğrenildi.

"YASAL HAKKIMI KULLANDIM"

Greve katılmanın yasal bir hak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Telat Koç ise Eğitim-Sen genel merkezinin aldığı grev kararını şube başkanı olarak katıldığını belirterek, grevin olduğu gün sınavın olduğunu bu yüzden katılmadığını söyledi. Grevden sonra öğrencileri sınava aldığını ve sonuçları açıkladığını da belirten Koç, yapılan şikayetlerin sonucuna da yasaların karar vereceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz