Gezici Bilim Tırı Müzesi Samsun’da

Bahçeşehir Koleji’nin “Gezici Bilim Müzesi”, Samsun’da yüzlerce çocuğa uygulamalı bilim laboratuvarı imkanı sağladı.Bahçeşehir Koleji’nin sosyal...

Bahçeşehir Koleji’nin “Gezici Bilim Müzesi”, Samsun’da yüzlerce çocuğa uygulamalı bilim laboratuvarı imkanı sağladı.

Bahçeşehir Koleji’nin sosyal sorumluluk projesi olarak uygulamaya koyduğu “Gezici Bilim Müzesi” 53 gündür yollarda. 5 Nisan 2013 tarihide İstanbul’dan yola çıkan Bilim Müzesi TIR’ı gezdikleri 15 ilin ardından Samsun’da bir AVM’ye geldi.

Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve Bahçeşehir Koleji’ndeki eğitim gören öğrencilerin yaptığı Gezici Bilim Müzesi’nde Bahçeşehir Koleji’ndeki genç öğretmenler meraklı ziyaretçilere TIR içindeki bilim müzesi hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere ziyaret sırasında Gezici Bilim Müzesi içersindeki laboratuvar ortamında kimyasal deneylerden uygulamalı örnekler gösteren öğretmenler, özellikle öğrencilerin gösterdiği ilgiden memnun kaldılar.

Reklam
Reklam

Şu ana kadar 15 ili gezdiklerini belirten Bahçeşehir Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni ve Gezici Bilim Müzesi TIR Sorumlusu Mustafa Kul, “TIR’ımız ile bütün illerimizi dolaşıyoruz. TIR’ımızdaki deneyleri gençlerimiz ile tanıştırmaya çalışıyoruz. Şu anda 15. durağımız olan Samsun’dayız ve öğrencilerimizin talepleri çok güzel. Deneylerimizde genelde çocuklarımızın ilgisini çekenler sıvı azot deneyi, süper iletken deneyi, magde burge ve havada asılı kalan top deneyleridir. Bizim asıl amacımız bilimi Türkiye’de daha iyi noktalara getirmek. Çocuklara kitap üzerinden değil, onları biraz yaşatarak öğretmek istiyoruz” dedi.

Bahçeşehir Koleji Gezici Bilim Müzesi, Samsun’daki programının ardından Kayseri’ye gidecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: