Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı istasyonlarında yürütülen çeşit ıslahı, yetiştirme tekniği ve hastalıklara dayanıklı yemeklik tane baklagil çalışmaları ile kademeli tohumluk üretim sahaları Tarımsal Araştırma Projesi Mastır planı hedeflerine uygun olarak yerinde izlemek, işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, yayımcı ve çiftçilerin sorunlarını belirleme ve çözüm bulma amacıyla Samsun, Amasya, Erzincan, Erzurum ve Artvin’de “Gezici Çalışma Grubu” kuruldu.
Gezici çalışma grubu Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ve bağlı istasyonları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri, Tarımsal İşletmeler Genel Müdürlüğü, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü, Pankobirlik ve Özel Sektöründe aralarında bulunduğu toplam 44 elemandan oluşuyor.
Nohut verimini etkileyen Antrakoz hastalığı halk arasında bulut çaldı, yel vurdu, ülker vurdu şeklinde bilinen bir hastalık bulunduğunu belirten yetkililer, “Son 2 yıldır ülkemizde ilkbahar ve yaz başlarında özellikle bol yağış alan, sıcaklığın ortalama 20 derece civarında olduğu yerlerde nohut tarlalarına büyük zarar veriyor. Genel Müdürlüğe bağlı istasyonlarda 1965 yılından beri yürütülen ıslah çalışmaları sonucunda Antraknoz hastalığına toleranslı gökçe, Çağatay, inci, ışık, yaşa, hisar, azkan, aksu, hasanbey, seçkin ve çakır isimli yemlik ve leblebilik nohut çeşitleri geliştirildi. Gezici çalışma grubunda program çerçevesinde belirlenen illeri gezerek çiftçiyi bu konu hakkında bilgilendirecek.” Dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz