Gezici Çanakkale Müzesi'ne Büyük İlgi

Türkiye’de ilk ve tek gezici müze olma özelliğini taşıyan Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi, Denizli’nin...

Türkiye’de ilk ve tek gezici müze olma özelliğini taşıyan Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi, Denizli’nin Kale ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

Gezici müzenin açılışına Kale Kaymakamı Serap Özmen, Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Garnizon Komutanı Osman Özbo, Emniyet Amiri Serkan İçbaşarır, Çanakkale 1915 Müzesi genel koordinatörü Cengiz Yürükaslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca bu müzenin Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşlar için iyi bir fırsat olduğunu belirterek, “Geçen yıllarda sergilenen Çanakkale Müzesi'nin belirli aralıktan sonra tekrar ilçemizde olması bizleri mutlu etti. Bu sene müzenin farklı parçalar eklendi. Vatandaşlara Çanakkale Destanı’ndan kalan materyalleri inceleyerek Türk Milleti’nin nasıl bir durumda zaferi kazandığını göstermek istedik. Öğrencilerimiz mutlaka Çanakkale’yi ziyaret etmeli. Ziyaretinin ardından eğitimine bu bilinçte devam ettirmelidir. Atalarımızın kanlarıyla sulandığı bu vatanımızda, hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğini inanıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından müzenin açılış kurdelesi kesilerek ziyarete açıldı. Müze Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan ziyaretçilere parçalar hakkında bilgi vererek, müzenin 11 Ekim tarihine kadar gezilebileceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: