Gezici sinema bu kez Tarsus'ta

“Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda” sloganları ile yola çıkan Altın Koza gezici sinemasının 27’inci durağı Tarsus oldu.

38 il, 61 noktada 14 bin 400 kilometre yol katedip, 36 milyon insanla buluşacak olan Büyükşehir Belediyesi gezici sineması ve ramazan etkinliklerinin Tarsus programına katılmak için ilçeye giden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından ağırlandı. Verilen iftar yemeğinin ardından iki başkan etkinliklerin yapılacağı Tarsus Spor Salonu önündeki alana geldi.

Etkinliklere ayrıca Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel ve Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy da katıldı.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun konseri büyük ilgi görürken, yine bandonun çaldığı 10. Yıl Marşı alandakiler tarafından ayakta coşkuyla söylendi ve alkışlarla bandoya eşlik edildi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz marş söylenirken, bageti ellerine alarak sırayla bandoyu yönettiler ve marşı birlikte söylediler.

Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından çocukların büyük bir keyifle izlediği Hacivat-Karagöz gölge oyunu gösterisi sunuldu. Zihni Aldırmaz ve Kocamaz, Hacivat-Karagöz gösterisini izleyen çocuklarla birlikte gösterisi sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliklerin ilgiyle izlenen bölümlerinden biri de Çağlayan Semazen Grubu’nun sema gösterisi oldu.

Etkinlikte konuşan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan ayının Türkiye’de dolu dolu yaşandığını, ancak Tarsus’ta bir başka kutlandığını söyledi. Adana’yı Çukurova’nın gözbebeği olarak niteleyen Kocamaz, “Altın Koza etkinliklerini bugün Tarsus’ta gerçekleştiriyor. Bize bu ortamı hazırlayan Zihni Aldırmaz ve ekibine teşekkür ediyorum. Çukurova’daki kentler olarak ortak düşünmek zorundayız. Çukurova’daki tüm kentlerin kendine özgü özellikleri var. Çukurova çok özellikli bir bölge. Çukurova’nın ortak kültürü var. Bu kültürü yaşatmak hepimizin boynumuzun borcu. Adana’da yapılan bir etkinlik tüm Çukurova’nın etkinliği olarak algılanmalı” dedi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın olayı biraz daha genişlettiğini ve Altın Koza’yı Anadolu’nun festivali haline getirmeyi amaçladığını söyleyen Kocamaz, “Adana’dan bir çıkarma başlatmışlar. Kendilerini kutluyorum. Eskiden Adana dışında Altın Koza bilinmezdi, şimdi Türkiye’nin festivali haline getirmişler” şeklinde konuştu.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi de, şu anda Türkiye’nin en bereketli topraklarında yaşadıklarını ancak bu zenginliğin edebiyat ve sanatla taçlandırılması gerektiğini kaydetti. Güldibi, Altın Koza etkinliklerinin Anadolu’ya yayılması çabasından dolayı Zihni Aldırmaz’a teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise, Tarsuslularla aynı hisleri paylaştığını söyledi. Ortak Akıl Ortak Başarı anlayışı ile çalıştıklarını ve aynı anlayışı Tarsus’ta da gördüklerini belirten Zihni Aldırmaz, “Çukurova coğrafyasında 10 milyon nüfus var. Bu bizi İstanbul’dan sonra ikinci büyük bölge yapıyor. Sizlerle birlikte yola çıktık. Anadolu’ya sizlerin sevgisini selamlarını götüreceğiz. 14 bin 500 kilometre yol katedip, 38 il, 61 noktada 36 milyon insanla kucaklaşacağız. Altın Koza Anadolu’nun festivalidir” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Burhanettin Kocamaz, Zihni Aldırmaz’a plaket ve çeşitli hediyeler verdi. Burhanettin Kocamaz kendi yazdığı bir şiiri okuyarak etkinliklere renk kattı.

Etkinliklerin sonraki bölümlerinde Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları Feridun Dalgınlı, Serkan Yontar ve Ferhat Deli, Türk Halk Müziğinin güzel örneklerini seslendirdiler. Çok sayıda muhtarın da izlediği Tarsus’taki etkinlikler Anadolu Kartalları adlı filmin gösterimi ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz