Gezici Sinemanın Ilk Durağı Tufanbeyli Oldu

‘Altın Koza Anadolu’nun Festivalidir’ ve ‘Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda’ sloganlarıyla yolculuğuna başlayan gezici sinemanın...

‘Altın Koza Anadolu’nun Festivalidir’ ve ‘Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda’ sloganlarıyla yolculuğuna başlayan gezici sinemanın ilk durağı Tufanbeyli oldu.

Gezici sinemayı taşıyan TIR Tufanbeyli’de büyük ilgi gördü. Büyükşehir Belediye Bandosu ve Hacivat-Karagöz gösterisinin ardından sahneye çıkan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Konservatuar Türk Halk Müziği Bölüm Şefi Feridun Dalgınlı ve Halk Müziği Sanatçısı Serkan Yontar konuklara türkü ziyafeti çekti.

Etkinlikte konuşan Tufanbeyli Belediye Başkanı Recep Balı, Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olan projesinin Tufanbeyli’de başlamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Tufanbeyli’nin tarihi günlerinden birini yaşadığını belirten Recep Balı, “Bizim için büyük bir olay. Bunun tarihe kayıt olarak geçmesi gerekiyor. Unutulmuş Tufanbeyli için bu duyguyu silen bir başlangıç.” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da Altın Koza’nın Anadolu’nun festivali olduğunu vurguladı. Projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Zihni Aldırmaz, “Sinemayı 61 noktada Anadolu ile buluşturuyoruz. Projeye Tufanbeyli ile başladık. Çünkü bizim için Tufanbeyli çok önemli. Kültür ve sanatta Adana olarak bir numarayız. 14 bin 500 kilometre yol alıp, diyar diyar dolaşacağız. Altın Koza sizlerin de katılımı ile Türkiye’ye imza atacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Tufanbeyli Belediye Başkanı Recep Balı’nın eşi Sariye Balı, Zihni Aldırmaz’a şal hediye etti.
Vatandaşlara patlamış mısırın ikram edildiği Altın Koza’nın gezici sinemasında 'Memleket Meselesi' adlı film gösterildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: