Gezici Tarım Işçilerine Eğitim Veriliyor

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yılın belirli aylarında hasadı sebze tarlalarında çalışmak üzere Amasya’ya...

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yılın belirli aylarında hasadı sebze tarlalarında çalışmak üzere Amasya’ya gelen gezici tarım işçilerine yönelik eğitim programları başlattı.

Temmuz, ağustos ve eylül aylarında çalışan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan gezici tarım işçileri, 'Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (Tar-Gel) personeli tarafından merkeze bağlı Toklucak köyünde eğitiliyor. Eğitim seminerinde tekniker Dudu Ceylan ve Pınar Öztiryaki kadın işçilere, yeterli ve dengeli beslenme, 0–1 yaş bebek beslenmesi, hijyen ve iyotlu tuz kullanımı konularında bilgiler verdi.
Amasya’nın bitkisel üretim potansiyeli çok yüksek olduğuna işaret eden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, “İlimize gelen mevsimlik gezici tarım işçileri bu sektörde önemli bir açığı kapatıyor. Kurum olarak faaliyet alanımızdaki konularla ilgili, bu işçilere yönelik eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitimlerde, hem hasatta çalışan işçilere konuyla ilgili teknik bilgiler veriyor hem de kadınlara beslenme, sağlık ve bebek bakımı konularında dikkat edilmesi gereken hususları anlatıyoruz.” dedi. Gülbay, dönemsel olarak yapılan hasat boyunca Amasya’ya gelen mevsimlik gezici tarım işçilerine yönelik eğitimlere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: