Ggc’den Bağlar Belediyesine Ziyaret

Diyarbakır Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Mehmet Veysi İpek ve yönetim kurulu üyeleri, Bağlar Belediye...

Diyarbakır Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Mehmet Veysi İpek ve yönetim kurulu üyeleri, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran’ı makamında ziyaret etti.

Diyarbakır GGC’nin yeni kongresinde başkanlığa seçilen Mehmet Veysi İpek ve yönetim kurulu üyeleri Muhuttin Talay, Mücahit Ceylan, Aytaç Akhan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran’ı makamında ziyaret ederek çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu. Yeni yönetim olarak Diyarbakır’daki kurum ve kuruluşları ziyaret ettiklerini belirten GGC Başkanı İpek, meslek örgütü olarak kendilerinin de değişim içinde olacaklarını söyledi. Kentin dinamiklerinin, kentin olmazsa olmazları olduğunu söyleyen İpek, “Bunlardan biri de belediyelerdir. Belediyeler arasında Bağlar Belediyesi çok önemli bir yer tutar. Bağlar Belediyesi’nin temsil hizmet ettiği nüfus da çok fazla” dedi.

Reklam
Reklam

Basına olan saygınlığı korumak ve mesleği objektif olarak yapmak için çaba içinde olacaklarını belirten İpek, “Mesleki olarak tek taraflı durduğumuz nokta insan hakları, demokrasinin gelişmesi ve geleneklerdir. Bu üç noktada evrensel tarafsızlık ilkesine uyma yönünde çaba sarf edeceğiz. Mesleki sivil toplum örgütleri içerisinde her görüşe saygılıyız ve her kesimin düşüncelerini tarafsız bir şekilde yansıtmak durumundayız” diye konuştu.

İpek, aynı zamanda halkla belediyeler arasında da basının köprü olma rolünün olduğunu ve bu dönemde bu konumlarına yaraşır bir çalışmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Başkan Baran ise, yeni seçilen yönetimi kutlayarak ziyaretten dolayı teşekkür etti. Baran, “Günümüzde özellikle basının rolü çok önemli. Tarafsız işini yapabilen gazetecilere ihtiyaç var. Yaşananları bütün gerçekliğiyle kamuoyuna yansıtılması gerekir. Medyanın kendi gücünü objektif ve bağımsız bir şekilde kullanmasının önemli bir nokta olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: