Gıda denetimleri sürüyor

Konya Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven önderliğinde, Gıda Kontrol Birimi elemanları, ilçede...

Konya Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven önderliğinde, Gıda Kontrol Birimi elemanları, ilçede gıda üreten, satış ve toplu tüketimi yapılan işletmeleri denetledi.

Ereğli’de insan sağlığı için gıda denetimlerini sıklaştıran ekipler, ilçede bulunan lokantalar, büfeler, fırın işletmeleri, kasaplar, ekmek arası satış yapan iş yerleri gibi gıda sektöründe hizmet veren işletmeleri denetledi. İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrolörlerinin gerçekleştirdiği denetimlerde genel temizlik, genel hijyen kuralları, sağlık karneleri gibi konularda eksik görülen işletmelere idari yaptırım tutanağı düzenlendi.

Reklam
Reklam

Denetimlere Gıda Birimi ile birlikte katılan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, “İş yeri hijyen şartları, ürünlerin son kullanma tarihleri, iş yeri ruhsatları ve faaliyet konularında denetim yapıldı. Gıda, toplu tüketim ve satış yerlerine yapılan denetimler sonucunda uygunsuzluk görülen iş yerlerine uyarılarda bulunarak, gerektiği taktirde yasal işlem uygulanmaktadır.” dedi.

Halkın güvenli gıdaya ulaşması noktasında üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmede asla taviz vermeyeceklerini açıklayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özgüven, en etkili denetçinin tüketiciler olduğunu belirterek, “Güvenilir gıda tüketiminin yaygınlaştırılması ve sağlıklı toplumların oluşturulması için değerli tüketicilerimizin de gıda konusunda hassasiyet göstermeleri, herhangi bir uygunsuzluk durumunda, tüketici şikâyetlerinin alındığı ve değerlendirildiği 'Alo Gıda 174' hattını aramaları, satın aldıkları gıda ürünlerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilmiş olan gıda üretim iznini aramalarını ve son kullanma tarihinin geçmemiş olmasına dikkat etmeleri gerekir. Uygunsuz gıda üretimi ve satışı yapan iş yerleri uyarılmalı, gerekirse bu iş yerlerinden alışveriş yapılmamalı, müdürlüğümüz personellerine yapmış oldukları denetim çalışmalarında yardımcı olacaktır. Halkımızın bu konularda göstereceği hassasiyet, Müdürlüğümüz çalışmalarına ve toplum sağlığına büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Ayrıca, 'Okul Sütü Projesi' kapsamında rutin denetimler ve alınan numuneler ile analiz yaptırdıklarını söyleyen Özgüven, okul sütlerinin analizleri sonucunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: