Gıda Esnafına ‘İşletme Kayıt’ Uyarısı

Mudanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şefik Çınar, gıda üretimi yapan firmalara 'işletme kayıt belgesi'...

Mudanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şefik Çınar, gıda üretimi yapan firmalara 'işletme kayıt belgesi' zorunluluğu getirildiğini belirterek, esnafları uyardı.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, gıda üretimi ve satışı yapan firmaların denetimlerinin aralıklarla devam ettiğini kaydeden Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şefik Çınar, daha önceleri belediyelerden alınan İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı’nın suretiyle birlikte başvurarak, tarım müdürlüklerinden alınan işletme kayıt belgelerinin doğrudan alınabileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik hükümlerine göre yapılan yetki devrinden sonra Mudanya’da da İlçe Müdürlüğü’nün “İşletme Kayıt Belgesi” vermeye başladığını duyuran Çınar, bu kapsamda tüm perakende gıda işletmelerinin en kısa zamanda, İlçe Müdürlüğü’ne ek-4 beyannamesiyle başvurup işletme kayıt belgelerini almalarını istedi. Çınar, kayıt işlemlerini yaptırmadan faaliyette bulunulduğu tespit edilen perakende gıda işyerlerine bin 279 TL idari para cezası uygulanacağını bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: