Gıda Güvenliği Hareketi, insani kullanım için temin edilen suyun kaynağından alınıp halka arzına kadar olan bütün basamaklarında çalışan kurum ve kuruluşları dikkatli olmaya davet etti.
Bu kapsamda hazırlayıp 16 Ocak tarihinde açıkladıkları Ambalajlı Su Raporu’nda incelenen 169 su markasından 107 tanesinin ulusal ya da uluslararası standartlardan bir veya birkaçına uygun olmadığı vurgulandı.
Gıda Güvenliği Hareketi, 17 Şubat 2005 tarihli ve 25730 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik Madde 34’te verilen ‘Etiketleme Bilgileri’ maddesine göre suyun ihtiva ettiği maddelerin konsantrasyon olarak verilmesi, varsa uyarıların belirtilmesi ve suya uygulanan işlemlerin yazılması gerektiğini hatırlattı.
Suyla ilgili kurum ve kuruluşların insan sağlığını ön planda tutarak çalışmalarına gerekli özeni göstermesi yanında halktan da farkındalık noktasında dikkatli davranmasını isteyen Gıda Güvenliği Hareketi yetkilileri, ‘Ambalajlı Su Raporu Tablosu’ndaki bazı yanlış değerlendirmelere dikkat çekti.
Hareket yetkilileri, “Ambalajlı Su Raporu Tablosu’nda TS-266 ve İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’te verilen sınır değerler (standartlar) göz ardı edilip, bazı parametrelerin suda hiç olmaması gerektiği (sıfır olmalı) kabulü yapılmış, buna göre su içinde bu parametre değerlerine rastlanan firmalara (-) puanlar verilmiştir. Bu yaklaşımı doğru kabul etmek mümkün değildir.” görüşünü açıkladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz