Gıda Hileleri Ve Güvenliği Büyüteç Altına Alındı

Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve Marmara Mühendis Mimar ve Teknik Elemanlar Federasyonu (MÜTEF) tarafından...

Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve Marmara Mühendis Mimar ve Teknik Elemanlar Federasyonu (MÜTEF) tarafından tertip edilen panelle gıda hileleri ve güvenliği masaya yatırıldı. Panelde bilinçli tüketimi ve tüketici adedini artırmak için yapılanlar, yapılacaklar da ele alındı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 1 Oca 2013’te yürürlüğe girdi. Kanun ile iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin temini; mevcut şartların iyileştirilmesi için hem işverenin hem çalışanın görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülükleri ortaya koyuldu. Ayrım yapılmaksızın kamu ve özel sektör işverenlere, iş güvenliği ile sağlığı alanında genel bir sorumluluk yüklendi. Bütün bu konular Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve MÜTEF tarafından tertip edilen ‘Gıda İşletmelerinde Gıda Güvenliği ve İş Sağlığı Güvenliği' başlıklı panelde mercek altına alındı.

Reklam
Reklam

Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Dik’in yönettiği panelde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gıda Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Heperkan, MARİFED Gıda Komitesi Başkanı Abdullah Yıldırım Demirci ve Tepe Akademi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sezgin Çelik söz aldı.

Panelde gıda hileleri ve güvenliğinin çokça tartışıldığına işaret eden MÜTEF Başkan Vekili Deniz Gürel, bu anlamda şirketlerin sorumluluklarının arttığını vurguladı.

Bir sunum yapan İTÜ Öğretim Üyesi Dilek Heperkan ise gelecek nesillerin sağlıklı ve güvenle büyümeleri adına atılması gereken adımların hemen atılması gerektiğini dile getirdi. Güvenli gıda, güvenli tüketim ve bilinçli tüketici oluşturulmasını, bireylere güvenli gıda sunulmasını önerdi. Heperkan, çalışmaların ertelenmeden başlaması için toplumun her kesimine çağrıda bulundu.

Tepe Akademi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sezgin Çelik de iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasanın işletmelere ne gibi faydalar getireceği konusuna da değindi. İş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşturulması için adım atılmasını tavsiye etti.

Reklam
Reklam

İşletmelerin uygulamalarına temas eden MARİFED Gıda Komitesi Başkanı Abdullah Yıldırım Demirci de üniversiteden yeni mezun olan gıda mühendisleri ya da son sınıf öğrencilerine eğitim, seminer ve staj ile yardımcı olunması gerektiğini belirtti.

Kalifiye eleman yetişmesi için gerekeni yapacaklarını aktaran Demirci, Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube ve Marmara Mühendis Mimar ve Teknik Elemanlar Federasyonu‘nu el ele vermeye davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: