Gıda Ihracatçılarına ABD Pazarına Girme Fırsatı

ABD’nin New York şehrinde 30 Haziran-2 Temmuz 2013 arasında düzenlenecek, dünyanın en büyük gıda fuarlarından...

ABD’nin New York şehrinde 30 Haziran-2 Temmuz 2013 arasında düzenlenecek, dünyanın en büyük gıda fuarlarından Summer Fancy Food&Confectionery Show’un Türkiye milli katılım organizasyonu Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından yapılacak. Fuara katılacak ihracatçılar, ABD Ekonomi Bakanlığı’nca belirlenen 2013 hedef ülkeler arasında Türkiye'nin de yer alması sebebiyle yüzde 70 oranında destekten faydalanabilecek.

Milli katılım organizasyonu 1998 yılından itibaren EİB tarafından düzenlenen Summer Fancy Food'un 59 yıldır aralıksız düzenlendiğini belirten EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, fuarın Türkiye’nin ABD’nin gıda ithalatından daha fazla pay alması için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Her yıl yaklaşık 50 bin profesyonelin ziyaret ettiği ve bünyesinde pek çok eğitim programının düzenlendiği fuarın, gıda alıcıları ve tedarikçileri tarafından dünyanın en önemli ticari fuarları arasında gösterildiğini vurgulayan Türkmenoğlu, “Yaklaşık 180 bin ürünün sergilendiği, 80 bölgeden yaklaşık 2 bin 400 katılımcının yer aldığı fuar, iki sene aradan sonra tekrar New York’ta olacak. Başvuruları 11 Ocak 2013 tarihine kadar uzatılan fuara katılmayı planlayan ihracatçılarımızın, bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

FUARA KATILANLARA YÜZDE 70 DESTEK

Türkmenoğlu, ABD’nin Ekonomi Bakanlığı tarafından belirlenen 2013 hedef ülkeler arasında yer aldığını, bu sebeple Summer Fancy Food&Confectionery Show'a katılacaklara yüzde 70 destek verileceğini aktardı. Türkmenoğlu, “Fuar, ‘Para Kredi ve Koordinasyon Kurulu’nun Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin 2009/5 Sayılı Tebliği’ çerçevesinde devlet desteği kapsamında. Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde kurulmuş şirket niteliğini haiz firmalar, 15 bin doları aşmamak kaydıyla katılım bedeli ve stantlarında görevlendireceği en fazla 2 firma temsilcisinin ekonomi sınıfı gidiş-dönüş ulaşım masraflarının yüzde 70’i kadar destekten faydalanabilecek. Şahıs firmaları ise devlet desteğinden faydalanamayacak.” bilgisini verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: