Gıda Işletmelerine Onay Belgesi Zorunluluğu

Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kayıt ve onay belgelerini 31 Aralık'a kadar alabileceğini bildirdi.

Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kayıt ve onay belgelerini 31 Aralık'a kadar alabileceğini bildirdi. Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, esnaf kayıt belgesi almak için matbu dilekçe ve ekiyle bağlı bulunduğu ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurabilecek. Kayıt belgesi almayan üretim yerlerine 2 bin 560 lira, satış ve toplu tüketim yerlerine bin 279 lira idari para cezasının uygulanacak. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na göre tüm gıda işletmeleri 31 Aralık 2013'e kadar kayıt ya da onay belgesi almak zorunda... Süt işleme, et işleme ve süt toplama merkezleri ise onay almakla mükellef. Onay almadan üretim yapan bu tip iş yerlerine 12 bin 801 lira idari para cezası uygulanıyor ve bu iş yerleri üretimden men ediliyor. Bu işletmelerin mağdur olmaması için mutlaka il, ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları istendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: