"Gıda Kontrol Görevlisi Kursu" Projesi

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ''Gıda Kontrol Görevlisi Kursu'' projesi kapsamında düzenlediği eğitime katılan 60 kişiye sertifikaları verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün "Gıda Kontrol Görevlisi Kursu" projesi kapsamında düzenlediği eğitime katılan 60 kişiye sertifikaları verildi. Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen sertifika programında yaptığı konuşmada, gıda denetim kontrol mekanizmasının sağlıklı beslenme adına çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Beslenme olmadan sağlıklı düşünmenin ve sağlıklı bedene sahip olmanın mümkün olmadığını belirten Arslan, şöyle konuştu: "Gıda sektöründe çok sayıda firma, kişi, kurum hizmet veriyor ve bir çok kişi de görev alıyor. Sektörde bazıları insanların sağlığı, geleceği ve beslenmesi ile oynuyor. işte bunun için biz bu denetim mekanizmasını kuruyoruz. Adana'da denetim mekanizması bir iki yıldır çok iyi çalışmaya başladı ve bu konuda çok ciddi rakamlar elde etik. Bu yüzden arkadaşların yaptığı bu titiz çalışmadan dolayı çok teşekkür ediyorum." Arslan, gıda denetim ordusuna yeni katılan bu personelin en önemli görevinin, gıda konusunda halkı bilgilendirmesi ve farkındalık yapması olduğunu belirterek, idarecilerin dahil herkesin bilinçli tüketici olmasının zorunluluğunu vurguladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygün de bakanlığın bir taraftan yurt içinde üretilen gıdanın kalitesini arttırmaya çalışırken, bir taraftan da personel yapısını iyileştirmeye ve eğitmeye devam ettiğini söyledi. Gıda eğitimi verecek iller arasında Adana'nın da bulunduğunu belirten Aygün, müdürlüğün, kentin gıda denetimini yoğun bir çalışmayla sürdürmesinin yanında, aynı zamanda gıda denetim uzmanı eğitimi de verdiğini kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 60 personelin sertifikları verilirken, kursun düzenlenmesinde katkıda bulunan Çukurova Üniveristesi öğretim üyelerine de plaket sunuldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: