Her yıl farklı bir üniversitenin Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi
nin 4’ncüsü bu yıl Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Topluluğu tarafından organize edilen, ‘Gıda Mühendisliği 4’ncü Öğrenci Kongre’si’ bu yıl Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongreye 22 farklı üniversiteden 600’ü aşkın öğrenci katıldı. Kongrede bu yıl, temel olarak Gıda Güvenliği ile ilgili konular masaya yatırıldı.
Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın organizasyonu yapan öğrencilere teşekkür etti ve başarıların devamını diledi. Gıda konusunun hiçbir zaman gündemden düşmeyecek bir konu olduğunun altını çizen Yalçın, “Gıda güvenliği insanın olduğu her yerde önemini koruyacaktır” diye konuştu.
İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu yaptığı konuşmada Türkiye’de AB ülkelerine oranla en çok tüketilen ürünün, unlu mamuller olduğunu dile getirdi. Yetişen neslin çok daha dikkatli ve insan sağlığını önemsediğini belirterek, geleceğe güvendiğini söyledi.
Gıda Mühendisliği bölümünün gıda endüstrisi için devrim niteliğinde olduğuna dikkat çeken Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Petek Ataman, “Ülkemizde doğru bilgiyi vatandaşa aktaramama problemimiz var. Bazı ambalajlı ürünlerde yanlış maddeler çıkınca halkımız bunu hiçbir ambalajlı ürünü tüketmeyin olarak anlıyor. Bu sefer de kayıt dışı ürün satışı çoğalıyor” diye konuştu. Ataman, televizyon programlarında her konuşan beslenme uzmanının dikkate alınmaması gerektiğinin de altını çizdi.
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Temsilcisi İlknur Menlik böyle bir organizasyonda yer almaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Türkiye’de 35 bin gıda işletmesi olduğu halde bu kuruluşlardaki istihdamın 345 bin olduğunun altını çizen Menlik, “Böyle bir rakamın olması mümkün mü? Kayıt Dışılığın en büyük kanıtı budur” diye konuştu. Tüketicinin satın aldığı ürünlerin fişini almadığını belirten Menlik, “80’li yıllarda fiş almayla ilgili yayınlanan reklamlar insanların fiş almayı küçümsemesine yol açtı. Halkımızda fiş alan basittir algısı oluştu” dedi. Menlik, kayıt dışılığın önüne geçebilirsek çok daha hızlı büyüyen bir ülke olacağımızı söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz