Gıda Paketleri Ramazanda Yardımlaşmaya Vesile Oluyor

ADANA (AA) - TEVFİK IŞIK - Marketler ve alışveriş merkezlerinin ramazan ayı öncesi satışa sundukları alternatif gıda paketleri, ayın manevi iklimine uygun olarak yardımlaşmaya vesile oluyor.

Marketler ve alışveriş merkezlerinin ramazan ayı öncesi satışa sundukları alternatif gıda paketleri, ayın manevi iklimine uygun olarak yardımlaşmaya vesile oluyor. Alışveriş merkezleri ve marketlerin hazırladıkları gıda ürünlerinden oluşan ramazan paketlerini satın alan hayırseverler, paketleri hediye ettikleri dar gelirli vatandaşların iftar sofralarını zenginleştirme fırsatı buluyor. Geleneksel hale getirilen ramazan paketleri hem tüketicilere daha hesaplı alışveriş imkanı sunuyor hem de muhtaç insanlara yardım etmek isteyen hayırseverlere alternatif oluyor. Gıda paketleri, dar gelirlilere yardım etmek isteyen hayırseverlerin işini kolaylaştırırken, aynı zamanda ekonomik avantaj da sağlıyor. Ramazan ayında özellikle gıda sektöründe yaşanan hareketliliği değerlendirmek isteyen market ve alışveriş merkezleri, ürünleri tek tek satın alındığındaki fiyatlarından daha cazip hale getirerek ramazan paketleri oluşturuyor. Market ve alışveriş merkezleri, aynı kapsamda alışveriş çekleri de düzenliyor. Marketlerden alışveriş çeki satın alan hayırseverler, bu çekleri verdikleri dar gelirli vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda diledikleri gibi alışveriş yapmalarına imkan tanıyor. Bazı marketlerle toptancılar internet üzerinden veya telefonla da sipariş kabul ediyor. Gıda paketinin ulaştırılacağı adres bilgilerinin verilmesiyle sipariş, yardım yapılmak istenen yere ulaştırılıyor. Hem yardımlaşmaya vesile olan hem de ekonomik alışveriş imkanı sağlayan gıda paketlerinin fiyatları ise içeriğine göre 19.90-79.90 lira arasında değişiyor. AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye genelinde 243 mağazası bulunan Carrefour, bu yıl ramazan ayına özel 5 alternatifli paket hazırladı. Gıda paketleri 19.90, 29.90, 39.90. 49.90 ve 79.90 liradan satışa sunuldu. 200'den fazla mağazayla hizmet veren Kiler Market'te ve 188 mağazası bulunan Kipa marketlerinde gıda kolileri 19.90, 29.90 ve 39.90 liradan satılıyor. Hipermarket zinciri Real'de 19.90 liradan 79.90 liraya kadar fiyatları değişen 5 gıda paketi tercih edilebiliyor. Grosmarket zinciri Metro'da gıda paketleri 39.99, 59.99 ve 69.99 liradan, şarküteri paketleri ise 23.99 ve 39.99 liradan alıcı buluyor. 69 ildeki 930 Migros ve Tansaş mağazalarında satışa sunulan 3 farklı gıda paketinin fiyatları ise 19,90-29,90 ve 44,90 lira olarak belirlendi. "Yüksek indirim" tarzı satış yöntemiyle ülke genelinde 3845 mağazayla hizmet veren BİM ile 2 binden fazla mağazaya ulaşan A101 ise bu yıl standart ramazan paketleri hazırlamadı. Mağaza görevlileri, müşterilerin isteği doğrultusunda paketler hazırlayarak teslim ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: