Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Aldemir:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Aldemir, gıda üretim yerlerinin sağlık koşullarına dikkat etmek zorunda olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Aldemir, gıda üretim yerlerinin sağlık koşullarına dikkat etmek zorunda olduğunu söyledi.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SESOB) tarafından Karasu ilçesinde gıda üretimi yapan iş yerleri çalışanlarına yönelik hijyen eğitim kurslarının sertifika töreninde konuşan Aldemir, 1999 Marmara Depremi'nde insanların maddi anlamda her şeyden vazgeçtiğini ama gıdadan vazgeçmediğini anlattı.

İnsanoğlunun yeme içmeden asla vazgeçilemeyeceğini ifade eden Aldemir, gıda üretimindeki sağlıksız koşulların insan yaşamını olumsuz etkilediğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Aldemir, üretim kalitesini artırmak için cezai yaptırımlar gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Gıda üretimi yapan iş yerleri ve tarlada çalışanlara gerekli eğitimi veriyoruz. Üretim yapan büyük firmalarımız, yöneticilerimizle gerekli eğitim ve danışmanlık hizmetlerini veriyoruz. Tüketicileri bilgilendirmek, üretilen mamullerin üzerlerinde bulunan etiketlerde mutlaka genel bilgileri, içeriği ve hangi maddelerin bulunduğunun yazılması gerekiyor."

Muhabir: Erol Ulu / Enes Duran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: