Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Arzu, Kazan'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Türkiye'nin tarım alanında rol model ülke olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Türkiye'nin tarım alanında rol model ülke olduğunu söyledi.

Arzu, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kazan'da, kaymakamlığı ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Arzu, ziyarette yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son on yılda saygın bir ülke haline geldiğini ve yurt dışında ilgi gördüğünü söyledi.

Arzu, "Yurt dışına çıkınca göğsümüz kabarıyor. Dünyanın neresine gitsek, orada güzl işler yapan bir Türk vatandaşı, bir sivil toplum örgütüyle karşılaşıyoruz. Ülke olarak artık alan elden, veren el haline geldik. Ülkemizde son 10 yılda yaşanan gelişimi Kazan'da da görüyoruz. Bu gelişmeler bizi mutlu ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin tarım alanında rol model bir ülke olduğunu anlatan Arzu, şunları kaydetti:

"Tarımsal üretim bakımından dünyada 11. sıradan 7. sıraya yükseldik. Dünya ekonomisi sıralamasında ise 21. sıradan 16. sıraya yükseldik. Hedefimiz, 2023 yılından dünyada ilk 10 ekonomi arasında girmek, tarımda ise ilk 5 ülke arasında yer almaktır. Bugün 155 ülkeye bin 550 çeşit tarımsal ürün satıyoruz. Artık sahip olduğumuz teknolojik donanım, sermaye ve bilgi birikimimiz ile başka ülkelerde yatırım yaparak burada elde edeceğimiz ürünleri üçüncü dünya ülkelerine satma konusunda çabamız var."

Arzu, daha sonra Kazan Belediyesi ile Türkiye Kalkınma Vakfı Arıcılık Tesisleri'ni ziyaret etti.

Muhabir: Nuğman Göktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: